Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ruslar sinemaya gitmekten korkuyor ama, seyahatten vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgını Rusların kültürel hayatını da etkiledi. Yapılan bir araştırmada kısıtlayıcı koronavirüs önlemlerinden sinema, eğlence ve moda kültür alanında en çok etkilenen kurumlar haline geldi. Ruslar, sinemaya gitmekten korksa da, seyahat etmekten vazgeçmiyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-25 14:34:22

Ruslar sinemaya gitmekten korkuyor ama, seyahatten vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgını, Rusların kültürel hayatını da etkiledi. Yapılan bir araştırmada kısıtlayıcı koronavirüs önlemlerinden etkilenen Ruslar, sinemaya gitmekten korksa da, seyahat etmekten vazgeçmiyor.

Rus hükümetine bağlı Finans Üniversitesi uzmanları tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, kısıtlayıcı koronavirüs önlemlerinden sinema, eğlence ve moda kültür alanında en çok etkilenen kurumlar haline geldi. Önümüzdeki birkaç hafta içinde sinemaları ziyaret etmek isteyen Rusların sayısının geçen sonbahara kıyasla keskin bir şekilde düştüğünü belirtiyor.

Yapılan araştırmada, film dağıtımındaki krizin baharda başladığı, Mayıs ve Haziran ayının ilk yarısında sinemalara ziyaret edenlerin sayısında geçen sonbahara göre 10 katta fazla düştüğü ortaya çıktı.

Araştırmayı yapan uzmanlar, “Haziran-Temmuz aylarında sinemaların açılmasıyla seyirci toparlanmaya başladı ve bu da sonbaharın yarısından fazlasını geri kazanmayı mümkün kıldı. Koronavirüs enfeksiyonu görülme sıklığındaki artışla birlikte sinemaları ziyaret etmek isteyenlerin sayısı keskin bir şekilde azaldı" diyor.

a_16

Koronavirüs korkularının zirvesinde, tiyatroya katılımın da geçen yıla göre 10 kattan fazla düştüğünü belirttilen araştırmada, Ağustos-Eylül aylarında geçen yılki seviyesine ulaşmasa da tiyatrolara olan ilgi arttığı gözlemlendi.

Araştırmayı yapan uzmanlar şu bilgilere verdi:
“Geçen yıla göre müzelere olan ilginin azalması önemli olmaya devam ediyor, ancak sinema ve tiyatrolara göre belirgin şekilde daha az. İnsanlar müzeleri ziyaret etmeyi sinemaya gitmekten daha az tehlikeli buluyorlar.
Ancak çeşitli turistik yerlere geziler şimdi zirvede. Ruslar hâlâ seyahat etmek istiyor, muhtemelen en azından bir süreliğine büyük şehirlerden kaçmayı umuyor.
Kitaplara olan talep de en az düştü”

Uzmanlar, "Gördüğümüz gibi, koronavirüs sanatı, kültürü ve modaya olan talebi büyük ölçüde azalttı” dedi.

Kaynak: RG.Ru

Haber Ara