Dolar

32,4288

Euro

34,7869

Altın

2.440,95

Bist

9.915,62

Ruslar PYD'li isimlerle görüştü

Suriye'nin Ayn el-Arab kentinde (Kobani) Rusya Dışişleri Bakanlığı görevlisi ile bir general, PYD/YPG'lilerle bir araya geldi. Ruslar, örgüt yetkililerine 'bölgenin Türk saldırılarının dışında tutulması için ellerinden geleni yapacaklarını' söyleidler.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 09:02:08

Ruslar PYD'li isimlerle görüştü

Moskova yönetiminin resmi yetkilileri ilk kes Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG'ye ziyarette bulundu.

Bir general ve diplomatik işlerden sorumlu iki Rus Dışişleri Bakanlığı görevlisinin yer aldığı heyet, Ayn el-Arab'da (Kobani) örgütün yetkilileriyle bir araya geldiler.

Bir süre önce Ayn İsa'da ABD'nin boşalttığı üsse yerleşen Rusya yetkililerinin, örgüte ‘bölgenin Türk saldırılarının dışında tutulacağı" konusunda güvence verdiği belirtildi.

RUSLAR ALTYAPI HİZMETİ KONUSUNDA DESTEK VERECEK

Yeni Şafak'tan M. Şakir Saraç'ın haberine göre Rus heyet, ilçedeki altyapı ve hizmetlerin geliştirilmesi için de destek sözü verdi.

PYD/YPG'DEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası açıklama yapan PYD/YPG'lilerden Anwar Müslim, "Özerk idare kurumlarına sağlık, eğitim ve güvenlik konularında nasıl destek sağlanacağı üzerinde tartıştıklarını" söyledi.

Müslim'e göre Rusya'nın ilk kez gerçekleştirdiği temaslar PKK/Rusya ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında önemli bir dönüm noktası. Müslim, bölgeye yönelik yeni bir TSK müdahalesine ‘izin vermeyeceklerine' dair Ruslardan söz aldıklarını söyledi.

34_11

AYN EL ARAB BÖLGESİ

Ayn El Arab (Kobani) Türkiye nüfuzu altındaki Fırat Kalkanı ile Barış Pınarı Harekâtı ile temizlenen ilçeleri tam ortadan ikiye bölüyor. Barış Pınarı'nın ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatlar çerçevesinde duraklatılmasının ardından rejim güçleri ve akabinde Rusya ilçeye giriş yapmıştı.

Türkiye sınırındaki ilçede Rusya'ya ait bir askeri nokta, Esed güçlerinin kullandığı bir merkez ve PKK/YPG'nin sözde karargah binaları bulunuyor.

TÜRKİYE RAHATSIZLIĞINI İLETTİ

Bu arada Ayn el-Arab'da terör örgütüyle toplantı yapan Ruslar, Rasulayn güneydoğusunda çatışmaların yaşandığı Tel Temr'de ise Türk askerleriyle görüştü. Tel Temr yakınlarındaki Aliye silolarında Rus ve Türk subayları arasında bir toplantının yapıldığı, burada Moskova'ya, terör örgütü ile yakın ilişkiye girmesinden duyulan rahatsızlığın iletildiği belirtiliyor.

 

Haber Ara