Dolar

32,4541

Euro

34,7508

Altın

2.440,06

Bist

9.915,62

Rus Yahudileri Trump'tan umutlu

Rusya Yahudileri Trump'un Amerika Birleşik Devletleri başkanı olarak Rusya ve İsrail ile ilişkileri geliştireceğine inanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-28 11:20:18

Rus Yahudileri Trump'tan umutlu

Rusya'da yaşayan Yahudi cemaatlerinin temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada, ABD başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ın Amerika'nın Rusya ve İsrail ile ilişkileri geliştireceğine inandıklarını belirtti.

Rusya Yahudi cemaati Federasyonu Başkanı Alexander Boroda, "Ben yeni seçilen Başkan Trump'ın Rusya ile ilişkileri geliştirmek için çaba göstereceğine inanıyorum. Ben Amerika yeni başkanının İsrail'e karşı son 20 yılda yürütülen olumsuz politikalara son vereceğini düşünüyorum” dedi.

Interfax ajansına konuşan Rusya Hahambaşı Berel Lazar ise, Trump'ın zaferini, tüm dünya Yahudileri için 'samimi bir dostun ABD başkanı olarak seçilmesi' olarak gördüklerini söyledi. Lazar, "Donald Trump, İsrail topraklarında Yahudi halkının meşru haklarının korunması için kararlı adımlar atacaktır” dedi.

ABD ve İsrail ile ilişkilerinin gelişme umutları Trump'ın seçim kampanyasında ABD yönetimini Yahudi devletinin çıkarlarını ihmalle suçlamasından da kaynaklanıyor. Trump ayrıca İsrail'i Filistinlilerle bir barış anlaşmasına zorlamayacağını da sözünü da vermişti.

Trump, seçim zaferinden sonraki ilk 24 saat içinde İsrail liderinin içinde bulunduğu dokuz ülkenin liderleri ile telefonda görüşmüştü.

Trump'ın kızı Ivanka'nın Yahudi asıllı Jared Kushner ile evli olduğunu, bu kızının Yahudilik dinine geçtiğini ve çocuklarını Yahudi geleneğinde göre eğittiğini söylemişti.

Haber Ara