Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ruhani'den ABD'ye mesaj: İran'a ve İranlılar'a saygı duymayı öğrenmeliler

İran'da, İslam Devrimi'nin 38. yıldönümü kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 'İran'a ve İranlılar'a saygı duymayı öğrenmeliler. Savaş çığırtkanı politikalara karşı koyacağız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-10 13:37:02

Ruhani'den ABD'ye mesaj: İran'a ve İranlılar'a saygı duymayı öğrenmeliler

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Ruhani, İran devlet televizyonundan canlı yayınlanan konuşmasında "ABD'de ve bölgedeki bazı deneyimsiz figürler İran'ı tehdit ediyor. Tehdit dilinin İran üzerinde asla işe yaramayacağını bilmeleri gerek. İran ve İranlılar'a saygı duymayı öğrenmeliler. Savaş çığırtkanı politikalara karşı koyacağız" dedi.

"ABD'YE ÖLÜM"

İran'da 1979'daki İslam Devrimi'nin 38. yıldönümü nedeniyle Tahran'daki Azadi (Özgürlük) Meydanı'nda yüz binlerce kişi toplandı.

'ABD'ye Ölüm' dövizlerinin yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump'ın kuklaları taşındı.

TRUMP PROTESTOSU

​Bazı eylemciler Trump'ın fotoğrafını yere atarak üzerine bastı.

ABD BAYRAKLARI YAKILDI

Ayrıca her yıl olduğu gibi yürüyüşte ABD bayrakları yakıldı. Çok sayıda İranlı ise sosyal medyada '#LoveBeyondFlags' etiketi ile devrimin yıldönümlerinde bayrak yakılması olaylarının son bulmasını istedi.

Devlet televizyonu ülke genelindeki eylemlere de milyonlarca kişinin katıldığını duyurdu.

HAMANEY ÇAĞRI YAPMIŞTI

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney salı günü İranlılar'a 'ABD'nin tehditlerinden' korkmadıklarını göstermek için kutlamalara katılmaları çağrısı yapmış ve "O (Trump) 'Benden korkmalısınız' diyor. Hayır. İran halkı onun sözlerine 10 Şubat'ta (İran Devrimi'nin yıldönümü) yanıt verecek ve bu tehditlere karşı duruşunu gösterecek" demişti.

"İSLAM" DEVRİMİ

Ayetullah Humeyni liderliğinde 1979 yılındaki İslam Devrim ile ABD destekli Şah Muhammed Rıza Pehlevi yönetimine son verilmiş, yerine İran İslam Cumhuriyeti kurulmuştu.

SON YAŞANANLAR İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

480818

Haber Ara