Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

PYD'den Rakka açıklaması: Operasyon başladı

PYD'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Rakka'ya doğru harekete geçti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 10:26:02

PYD'den Rakka açıklaması: Operasyon başladı

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Ajansların haberine göre Başbakan Binali Yıldırım'ın 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece başladığını duyurduğu Rakka operasyonuna ilişkin PYD'nin başını çektiği SDG'den açıklama geldi.

PYD Sözcüsü Talal Silo, Suriye'nin Rakka kentini IŞİD'den almayı hedefleyen ABD destekli operasyonun dün kente saldırılarla başladığını açıkladı.

Tilo, şehre doğu, batı ve kuzeyden saldırdıklarını belirtti. İlk olarak Rakka'nın kuzeyindeki askeri üssü saldırı başlatıldığını söyledi. Ayrıca eş zamanlı olarak şehrin doğu kıyısındaki bölgeye de operasyon başlatıldığını söyledi.

Açıklamada ABD'nin başını çektiği koalisyonun PYD'ye ve ona destek veren grupların yanında olduğu, operasyonda büyük rol üstlendiği söylendi.

RAKKA'YA GİRİLDİ

AFP'ye konuşan DSG komutanı Rojda Felat, "Güçlerimiz Rakka'ya doğusundaki El Meşleb'den girdi" dedi.

NELER YAŞANDI?

ABD, Rakka operasyonu için SDG içerisindeki Kürt unsurlara (PYD'ye) Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen silah vermiş, bu silahların türlerini Türkiye ile paylaşacaklarını söylemişti. Başbakan Binali Yıldırım, 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece operasyonun başladığını belirtmiş, ABD'nin Türkiye'yi bilgilendirdiğini söylemişti.

Bu arada PYD'nin IŞİD ile anlaştığı ve şehirde bir koridor açılacağı, IŞİD'in büyük çatışmalara girmeden koridorlardan tahliye edileceği iddia edilmişti.

Haber Ara