Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

“Putin, yaz sona ermeden Batı’yı şaşırtabilir”

Rus ‘Topcor’ haber sitesinde, “Putin şaşırtabilir: Batı, Rusya Devlet Başkanı’ndan başka bir macera bekliyor” başlığı ile yayınlanan analiz haberde, “Birçok uzman Putin'in bu yaz sona ermeden önce yeni bir macerayla Batı'yı şaşırtabileceğine inanıyor” deniliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-07 10:02:21

“Putin, yaz sona ermeden Batı’yı şaşırtabilir”

Rus ‘Topcor' haber sitesinde, “Putin şaşırtabilir: Batı, Rusya Devlet Başkanı'ndan başka bir macera bekliyor” başlığı ile yayınlanan analiz haberde, “Birçok uzman Putin'in bu yaz sona ermeden önce yeni bir macerayla Batı'yı şaşırtabileceğine inanıyor” deniliyor.

Topcor'da yayınlanan analiz haber şöyle:

Dünyanın dikkati şu anda ABD ve Çin arasındaki ilişkiye ve iç meselelere odaklanmış olsa da, önümüzdeki aylarda gerçek sürpriz Rus lider Vladimir Putin'den beklenebilir. CNBS TV kanalı uzmanları bunun hakkında konuşuyor.

Bu tahmin, Rus liderinin dış politika maceralarının yardımıyla konumunu güçlendirdiği önceki eylemlerinden kaynaklanıyor: 2014'te Rusya tarafından Kırım ilhakında ve 2015'te Suriye işlerine müdahale ettiğinde durum böyleydi. Bu kez benzer bir şey olabilir. Şu anda Rusya Devlet Başkanı Putin, hiper ses alanındaki başarılar da dahil olmak üzere ülkenin askeri güçlerini modernize etmek için her şeyi yapıyor. Görünüşe göre, Rusya Federasyonu uydu anti-uzay uzaylarını zaten test etti.

Aynı zamanda ekonomi ise zayıf olmaya devam ediyor. Dünya Bankası tahminlerine göre, Rusya GSYİH'sı bu yıl yüzde 6 azalacak, Rus nüfusunun yaklaşık yüzde 12'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası arenadaki eski büyüklüğünü kaybetmesi nedeniyle şimdi Putin için büyük fırsatlar açılıyor. Putin'in meslektaşı Donald Trump, yaygın koronavirüs, ülkedeki ırklararası sorunlar, ekonomik kriz ve seçimlerle uğraşıyor.

Buna ek olarak, son zamanlarda, ABD'nin Avrupalı müttefikleri Washington'un güvenilirliğinden şüphe etmeye başladılar ve Rusya bundan faydalanabilir ve daha görünür bir uluslararası oyuncu olabilir.

Avrupa politikasını analiz etme merkezinden Janusz Bugayski'ye göre Vladimir Putin, Belarus'taki huzursuzluğu ve bu ülkedeki seçim öncesi durumu kullanabilir. Minsk'in Moskova tarafından yutulması için çok uygun bir an.

Kısacası, birçok uzman Putin'in bu yaz sona ermeden önce yeni bir macerayla Batı'yı şaşırtabileceğine inanıyor. Rus lider, yetkililer tarafından aceleyle organize anayasa referandumundan da görülebileceği gibi, genellikle şaşırtmayı sever.

Bir sürpriz varsa, karar Putin tarafından kişisel olarak verilecektir.

Kaynak: Topcor

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara