Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

Putin: Türkiye'yi uluslararası hukukun ihlal edilmesi konusunda suçlamak zor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki rolüne ilişkin, 'Türkiye'nin eylemleri çeşitli şekilde değerlendirilebilir, ancak Türkiye'yi uluslararası hukukun ihlal edilmesi konusunda suçlamak zor.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-17 23:58:03

Putin: Türkiye'yi uluslararası hukukun ihlal edilmesi konusunda suçlamak zor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'a ilişkin anlaşmayı reddetmesi halinde bunun ‘intihar' olacağını bildirdi.

Putin, "Rossiya" devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma sayesinde kan dökülmesinin durdurduğunu belirtti.

Dağlık Karabağ'ı Ermenistan dahil kimsenin tanımadığını hatırlatan Putin, "Karabağ'ın nihai statüsü belirlenmedi. Bugün var olan statükonun devam etmesi konusunda anlaştık. Bundan sonra ne olacağına gelecekteki liderler, gelecekte bu süreçte yer alacaklar karar verecek." diye konuştu.

Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında normal yaşama dönülmesi, özellikle çatışma bölgesinde insanlar arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için koşulların yaratılması halinde Dağlık Karabağ'ın statüsünün belirlenmesi için de koşulların yaratılmış olacağını ifade etti.

Haber Ara