Dolar

32,4537

Euro

34,7595

Altın

2.439,68

Bist

9.915,62

Putin'e tavsiye: Kısıtlamalar iki hafta daha sürsün

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova’nın 30 Nisan'dan sonra önlemlerin iki hafta daha uzatılmasını Kremlin’e önerdiği belirtiliyor. Bu arada Moskova belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in de aynı görüşte olduğu medyaya yansıyan haberler arasında.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-25 09:17:12

Putin'e tavsiye: Kısıtlamalar iki hafta daha sürsün

Rusya'da 30 Nisan akşamına kadar uzatılan resmi tatil ve buna bağlı olarak Moskova dahil pek çok şehirde alınan sokağa çıkma yasağının Mayıs tatili sonuna kadar uzatılma ihtimali güçleniyor. Son olarak Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı, ya da daha yaygın bilinen unvanıyla Rusya'nın Federal Başhekimi Anna Popova, "en az iki hafta daha izolasyon” istedi.

Alınan önlemlerin yerinde ve yararlı olduğunu söyleyen Popova, virüsün kuluçka döneminin iki hafta olduğunu belirterek, “Biz iki kuluçka dönemini (toplam 1 ay kast ediliyor) kapsayan bir izolasyon dönemindeyiz. Salgını durdurmak ve geri dönüşü olmayacağından emin olmak için bu süre yeterli değil. En az üç kuluçka dönemi hesaplamak lazım. Bu durumda izolasyon döneminin en az iki hafta daha uzatılması yerinde olur” dedi. 

Popova önlemlerin tavizsiz uygulanması döneminde normal hayata dönüş trendi başlayacağını söyledi. 

Önlemlerin gevşetilmesinin aşamalı olması gerektiğini söyleyen Popova, “Rusya halkı, aşı olmadıkça ya da bağışıklılık sağlanmadıkça  artık eskiden olduğu gibi yaşayamaz” dedi.

Popova'nın 30 Nisan'dan sonra önlemlerin iki hafta daha uzatılmasını Kremlin'e önerdiği belirtiliyor.

Bu arada Moskova belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in de aynı görüşte olduğu medyaya yansıyan haberler arasında.

Genel kanı, Moskova'da izolasyon ve sokağa çıkma yasağı önlemlerinin, 1-11 Mayıs dönemini kapsayan, aradaki çalışma günleri de dahil olmak üzere en az 11 gün, muhtemelen iki hafta daha uzatılacağı yönünde.
 
Bu arada Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ülkenin önde gelen epidemiyolog ve virologlarıyla bir araya gelerek yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede alınan önlemleri ele aldı.
 
Rus Anti-Veba Araştırma Enstitüsü (Mikrob) Direktörü Vladimir Kutyrev, Rus makamların Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulamaya koyduğu kısıtlamaların 12 Mayıs'a kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Pasteur Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'nün inovasyon çalışmalarından sorumlu müdür yardımcısı Aleksandr Semyonov, izolasyondan çıkışın aşamalı ve mümkün olduğunca dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Semyonov, kısıtlamaların en az 12 Mayıs'a kadar uygulanmasının, hastalığın ikinci dalgasını önleyeceğini kaydetti.

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, epidemiyolog ve virologların önerilerini devlet başkanı ve başbakana ileteceğini belirterek, "Kısıtlayıcı önlemler stratejisi ve bu kısıtlayıcı önlemlerden kurtulma stratejisine ilişkin düşüncelerinizi, önerilerinizi ve yorumlarınızı Başkan ve Başbakan'a rapor edeceğiz" dedi.

Haber Ara