Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Putin, Dağıstan'da Müslümanlarla aynı masada votka içti

Rusya devlet başkanı Putin, Rus ordularının katliamlar gerçekleştirdiği Dağıstan'da 20 yıl önce söylediği 'Kazanınca votka içmeye geleceğim' sözünü gerçekleştirdi. Müslümanlarla aynı masada kadeh kaldıran Putin sosyal medyada tepki çekti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-15 14:38:51

Putin, Dağıstan'da Müslümanlarla aynı masada votka içti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü (12 Eylül) ziyaret ettiği Dağıstan'da 1999'daki operasyon sırasında Rusların yanında yer alan yerel güçlerle bir araya geldi. Rus Başkan "Dağıstanlılara bir votka sözü olduğunun" hatırlatılması üzerine Müslümanlarla aynı masada votka içti.

"KAZANDIĞIMIZDA İÇECEĞİZ" SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Bu hareket, Putin'in Çeçenistan savaşı sırasında sarf ettiği "Kazandığımızda içeceğiz" sözlerini akıllara getirdi.

Tele 1'in haberine göre dirneiş yıllarında Rus karargahındda bulunan sözcü Abdulmanap Musayev şunları aktarmıştı:

“Bu olaylardan iki gün önce Başbakan Vekilliğine atanan Putin'in (Dağıstan'ın) Botlih ilçesine gelişi yerel halkın moralini çok artırmıştı. Putin, operasyon karargahının bulunduğu çadıra geldi, generaller ve yerel halk güçleri liderleriyle görüştü. Ben de o çadırdaydım. Konuşma yaptı. Herkes kadeh kaldırdı, bardaklar tam dudaklara değecekken aniden kadehini masaya koydu ve ‘Kazandığımızda içeceğiz' dedi.”

İşte o anlar

Moskova yönetimi, 1999 Ağustos ayında, terörle mücadele gerekçesiyle Dağıstan'da Şamil Basayev ve Hattab yönetimindeki direnişini, kendisiyle birlikte hareket eden Çeçenlerle bastırdı.

Rusya, 1994-1996 ve 1999-2000 yılları arasında, Rusya'nın Gürcistan sınırındaki Kafkas Dağları'nda bulunan Çeçenya'da Müslümanların direniş hareketine karşı operasyonlar düzenlemişti.

Savaş sonrası hayatta kalan ve bölgeden göç etmek zorunda kalan onlarca Çeçen direnişçi halen Rus istihbaratının yaptığı değerlendirilen suikastler sonucu hayatını kaybediyor.

KAFKASYA'NIN UNUTULMAYAN KOMUTANI ŞAMİL BASAYEV KİMDİR? (TIKLAYINIZ)

Haber Ara