Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Poroşenko NATO Komutanıyla görüştü

NATO'nun Avrupa Komutanı General Breedlove Ukrayna'ya yaptığı ziyarette Devlet Başkanı Petro Poroşenko'dan, genel durum hakkında bilgi aldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 14:54:44

Poroşenko NATO Komutanıyla görüştü

AA'nın haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı General Philip Breedlove'yi kabul etti.

Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Petro Poroşenko temaslarda bulunmak üzere ülkede bulunan Philip Breedlove'u kabul etti. Görüşme sırasında, Ukrayna'nın doğusunda halen devam eden durum ve taraflar arasında işbirliği ele alındı.

Görüşmede Breedlove'ye ülkenin doğusunda süren durum hakkında bilgi veren Poroşenko, krizin çözümüne yönelik taraflar arasında sağlanan Minsk mutabakatına Ukrayna'nın tam olarak riayet ettiğini ve karşı tarafın da bu mutabakata uyması konusundaki ısrarını iletti. Poroşenko, ayrıca Ukrayna'nın savunma potansiyelinin güçlendirilmesine yönelik ABD ve NATO'nun destek ve yardımlarından dolayı Breedlove'e teşekkür ederek, "Bu destek ve yardım, Kırım'ın işgal edildiği ve Donbas'ın saldırganlıkla karşı karşıya olduğu bir dönemde çok önemlidir" dedi.

Devlet Başkanı Poroşenko, ülkenin batısındaki Yavoriv askeri poligonunda ortak askeri tatbikatların yapılmasının önemine ve verimliliğine de vurgu yaptığı görüşmede, Ukrayna'nın ortak askeri tatbikatlar ve ulusal ordunun çağdaş standartlara ulaştırılması ve farklı alanlarda işbirliği programının genişletilmesinden yana olduğunu söyledi.

Breedlove de, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri ile Ukrayna arasında var olan işbirliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, halen Lviv'de devam eden ortak askeri tatbikatın önemli olduğunu ve çok iyi gittiğini dile getirdi. Breedlove ayrıca, Ukrayna Savunma Bakanlığının başlattığı reformları devam ettirmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Savaş içindeyken, reformları gerçekleştirmek de zordur. Biz, sizleri destekliyoruz ve bundan sonra da destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü ülkenin batısındaki Lviv kenti yakınlarında bulunan askeri poligonda başlayan ve 18 ülkeden 2 bine yakın askerin katıldığı "Saber Guardian/Rapid Trident - 2015" çok uluslu ortak askeri tatbikat devam ederken, İngiltere, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Litvanya ve Ukrayna'dan askeri birliklerin katıldığı tatbikata ABD'de 500 kadar askerle destek veriyor.

Haber Ara