Dolar

32,3713

Euro

34,7774

Altın

2.410,97

Bist

10.045,74

Erdoğan IKBY'ye: Hava sahaları da kapatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY'ye bütün sınır ve hava sahalarının da kapatılacağını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-05 16:06:52

Erdoğan IKBY'ye: Hava sahaları da kapatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden bazı kanaat önderleri ile buluşmasında konuştu.
Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan referandumun bir sebep olduğunu ancak netice olmadığını söyledi. Erdoğan, IKBY'ye bütün sınır ve hava sahalarının da kapatılacağını belirtti ve IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye "Ne yapacaksın?" diye sordu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye bölgemizin ve ülkemizin tehlikeye atılmasına biz müsaade edemeyiz. Kuru hayaldi ve referandum denilen olay bir sebeptir ama netice değildir. Netice bundan sonrasıdır. Burada iş bitmemiştir. Sadece başlamıştır. Bir tarafında İran, kuzeyinde Türkiye, güneyinde Irak yönetimi, batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Nasıl çıkacaksın? Bütün hava sahaları da kapatılacak. Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın? Bir devleti yöneten bu şeyleri böyle çocukça yönetir mi?

Türkiye daima başı sıkışanların kapısını çaldığı, sığındığı güvenli liman durumundadır. Biz başka ülkelere benzemeyiz. Biz farklıyız. Hiçbir maddi karşılık beklemedik, beklemiyoruz. Yaptığımız hiçbir işten pişman da değiliz. Biz bu inançla bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan kapımıza geleni geri çevirmeyecek, mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz.

Ülkemizle beraber barış, esenlik istiyoruz. Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına karşı koyduğu tepkinin ne Kürtlerle ne Kürtlükle bir ilgisi yoktur. Bizim tepkimiz Irak'ın birliğine beraberliğine ihtiyacı olunduğu dönemde ülkemize danışılmadan böyle bir teşebbüste bulunulmuş olmasıdır."

Haber Ara