Dolar

32,3454

Euro

34,7636

Altın

2.392,63

Bist

10.248,91

CHP'li Özgür Özel: Kandil'de PKK'lı yok

CHP'li Özgür Özel, 'Şimdi herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır' diyerek Kandil operasyonunun 'seçim' için yapıldığını iddia etmişti. O iddiaya Ak Partili Mahir Ünal'dan 'Adamın mart ayında başlayan operasyondan haberi yok' diyerek cevap gelmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu da 'Özel bu bilgiyi nereden aldı, HDP'li yol arkadaşlarından mı?' diye sordu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-07 08:01:06

CHP'li Özgür Özel: Kandil'de PKK'lı yok

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye seçime giderken, 24 Haziran tarihine günler kala polemikler de artmaya başladı. Korgeneral İsmail Metin Temel'in "apoletleri"nin ardından gündemdeki son polemik ise "olası Kandil Operasyonu".

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'ın haftabaşında Hükümet Sözcüsü Bozdağ'ın 'Türkiye Kandil'e girebilir' açıklamasını yapmasının ardından CHP'li Özgür Özel, "Şimdi herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır" diyerek Kandil operasyonunun 'seçim' için yapıldığını iddia etmişti. O iddiaya Ak Partili Mahir Ünal'dan "Adamın mart ayında başlayan operasyondan haberi yok" diyerek cevap vermişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu da "Özel bu bilgiyi nereden aldı, HDP'li yol arkadaşlarından mı?" diye sordu.

ÖZGÜR ÖZEL: KANDİL'DE PKK'LI YOK

Salı günü Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından düzenlenen 'MAGİDER Manisa Siyasetçilerini Dinliyor' programına katılan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, burada Kandil Operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel şunları söyledi:

"Bu, şu demek. 'Seçimi kazanamıyoruz. Bizim bir istismara daha ihtiyacımız var'. Orduyu Mehmetçik'i öne sürüp, oradan bir seçim kazanmak için bir şey bulur muyuz; diye bakacaksınız. Mehmetçik'imizin ayağına taş değse yüreğimiz sızlar. 16 yıldır Kandil'e gitmeyenler, son 16 günde mi gitmeye akıllarına koymuşlar? 16 yıldır Kandil ile her türlü ilişkiyi kuranlar, 'Biz adayla konuşuyoruz' diyenler, sizin konuştuğunuz sohbet ettiğiniz ve övdüğünüz Abdullah Öcalan'dır. Mutabakat halinde dediğiniz dağ Kandil, oradaki Cemil Bayık'tır. Şimdi herkes biliyor ki Kandil'de PKK unsurları kalmamıştır. Ama seçimden ümidi kalmayanlar, Kandil'e gitmeyi, Kandil'e bayrak dikmeyi, PKK'nın boşalttığı Kandil'in dağlarını F-16'lar ile vurup buradan seçimde bir şey, bir güç elde etmeyi düşünmektedirler. 16 yıl boyunca Kandil ile ahbaplık yapanların son 16 günde Kandil'e girme hesapları askeri ve milli menfaatleri değil, sadece ve sadece siyasi menfaatleri ifade etmektedir."

AK PARTİLİ MAHİR ÜNAL: ADAMIN MARTTA BAŞLAYAN OPERASYONDAN HABERİ YOK

Bu sözlere Ak Parti cephesinden yanıt geldi. Ak Partili Mahir Ünal, Özel'in hem Kandil Operasyonuna ilişkin sözlerine hem de Gülen'in iade dosyalaırnı incelemeye gittiği gün "eksikler var, Kılıçdaroğlu ve İnce haklı" açıklamalarına şöyle cevpa verdi:

"Şimdi Kandil'e doğru ordumuz ilerliyor. CHP'liler 'Seçime 16 gün kala Kandil'e niye operasyon yapıyorsunuz?' diyorlar, adamın Kandil'e mart ayında başlayan operasyondan haberi yok. Biz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nı halledince hemen nereye döndük? Irak'a döndük. Çünkü terör kaynağında kurutmak için. Şimdi Afrin'e gidersin ana muhalefet 'Afrin'e' girme der. Kandil'e yönelirsin 'Bu bir seçim yatırımı' der. 'Amerika'dan bir yetkili beni aradı' diyor bana 'Sizinkiler bu FETÖ ile ilgili iade talebini yapmadılar. Biz de diyoruz ki gelin evrakları inceleyelim. Bu kadar açık ve samimiyiz. Evrakları incelemeye iki CHP'li gidiyor. Daha evrakları incelemeye gittiği gün CHP Grup Başkanvekili açıklama yapıyor 'Evraklar Sayın İnce ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu doğrular nitelikte. 'Siz kiminle berabersiniz. Allah aşkına bunlara ülke emanet edilir mi?"

MHP'Lİ DEPBOYLU: ÖZEL BU BİLGİYİ NEREDEN ALIYOR?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Germencik Belediyesi Kent Meydanı Kültür Evi'nde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Özel'in, Kandil'de PKK'lıların kalmadığı bilgisini nereden öğrendiği merak konusu olmuştur. HDP'li yol arkadaşlarından mı öğrendiler. O da merak konusu ancak Özgür Özel'in PKK ile ilgili veya PKK'nın sözcüsü HDP ile ilgili gündem yaratması ya da askerlerimiz üzerinden göndermeler yaparak onların gösterdiği fedakarlığı ve minnettar kalacağımız canını feda ederek vatanı korumak üzere çıktıkları yolda itibarsızlaştırmalarını kınıyoruz. Mehmetçiğin ayağına taş değse sızlayacak yürekler Mehmetçiğe kurşun sıkan PKK'lıların sözcüleriyle bir arada yürümeyi seçiyorlarsa bu çok samimi bulunmayacak bir davranıştır. Mecliste görev yaptığımız sürece CHP ile HDP'nin kol kola ortak önergelerle birbirlerine destek vererek yürüdüklerini biliyoruz. Zaten ne kadar fikir birlikteliğinde oldukları seçim beyannamelerinden belli."

 

Haber Ara