Dolar

32,2560

Euro

35,0784

Altın

2.465,10

Bist

10.319,96

Bahçeli kurmaylarını topladı, Başbakan Yıldırım da Külliye'de

Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin Beştepe'deki kritik görüşmesi yarım saat sürdü. Bahçeli, zirvenin ardından Başkanlık Divanı'nı topladı. Başbakan Binali Yıldırım da Külliye'ye gitti. Erdoğan, 15.30'da açıklama yapacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-18 15:01:59

Bahçeli kurmaylarını topladı, Başbakan Yıldırım da Külliye'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 13.30 sularında başlayan görüşmesi yarım saat sürdü. Görüşmede Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısı değerlendirildi. Başbakan Binali Yıldırım da Külliye'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 15.30'da açıklama yapacağı bildirildi.

BAHÇELİ, BAŞKANLIK DİVANI'NI TOPLADI

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında 26 Ağustos 2018'i işaret ederek erken seçim çağrısı yapması gündeme bomba gibi düştü.

YARIM SAAT SÜRDÜ

Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin Beştepe'deki kritik görüşmesi yarım saat sürdü.

BAHÇELİ, KURMAYLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Bahçeli, zirvenin ardından bilgilendirme amacıyla Başkanlık Divanı'nı topladı.

BAŞBAKAN YILDIRIM KÜLLİYE'DE

Bahçeli, zirvenin ardından Başkanlık Divanı'nı topladı. Başbakan Binali Yıldırım da Külliye'ye gitti.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 15.30'da açıklama yapacağı bildirildi. 

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Artık ülkemizin 16 Nisan'da oylanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne herhangi bir tavsama, gecikme olmaksızın geçmesi milli beka ve tarihi emanetler açısından acil hal almıştır. 31 Mart 2019'da mahalli idareler seçimi yapılacaktır. Mahalli idareler seçimi yapıldıktan 7 ay 3 gün sonra cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi gerçekleştirilecektir. Siyasi takvim bu şekildedir. Ancak, mahalli idareler seçiminden sonra Türkiye'nin hangi badirelere maruz kalacağını, neyle muhatap kalacağını tahmin etmek zor değildir. Çünkü 3 Kasım üzerinde oynama ve kaos üretme çabaları şimdiden ortaya çıkmıştır" sözleriyle gerekçelendirdiği erken seçim talebi için 26 Ağustos 2018 tarihini önerdi.

Bahçeli'nin bu sözleri sonrası Ankara'daki rutin salı toplantılarının gündemi bir anda değişti. Gözlerin çevrildiği Hükümet ve AK Parti cephesinden ilk açıklamayı yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ "Yetkili kurullarımızda değerlendirilir" dedi. Gruplardaki konuşma sırasına göre MHP'den sonra toplantısını yapan AK Parti grubunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne diyeceği merak edildi. Erdoğan, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin erken seçim ile ilgili soruları üzerine Bahçeli ile görüşeceklerini söyledi. Erdoğan, grup konuşmasında erken seçim ile ilgili bir mesaj vermedi ancak konuşması sırasında "Kasım 2019" vurgusu yaptı.

Haber Ara