Dolar

32,2466

Euro

34,6702

Altın

2.400,83

Bist

10.247,75

Politico'dan 'Son Akşam Yemeği' göndermesi: Trump'a kim ihanet edecek?

ABD'de iç siyaset konularında referans haline gelen Politico dergisi, kapağına ABD Başkanı Donald Trump'ı bir akşam yemeği masasında göstererek sordu: Trump'a kim ihanet edecek? Dergi, bu ilüstrasyonla Leonardo da Vinci'nin ünlü 'Son Akşam Yemeği' adlı tablosuna gönderme yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-11 17:27:50

Politico'dan 'Son Akşam Yemeği' göndermesi: Trump'a kim ihanet edecek?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'de yayımlanan Politico dergisi, azil soruşturması süren ABD Başkanı Donald Trump'ı kapağına taşıdı.

Dergi, Hz. İsa'nın ihanete uğramadan bir gün önceki havarileriyle yediği akşam yemeğini sembolize eden ABD'de yayımlanan Politico dergisi, azil soruşturması süren Leonardo da Vinci'nin ünlü ‘Son Akşam Yemeği' tablosundan esinlenilenerek tasarladığı illüstrasyonla şu soruyu sordu: Trump'a kim ihanet edecek?

KRİTİK BİR HAFTAYA GİRİLDİ

Bu hafta soruşturmada kritik bir dönemece girildi. Şu ana kadar Temsilciler Meclisi'nde azil soruşturmasını yürüten komisyonlara ifade veren diplomatlar, bu sefer basına açık şekilde ifade verecekler.

AZİL SORUŞTURMASI

Trump hakkındaki azil soruşturması Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde rakibi Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna'daki faaliyetlerini araştırma ve sonunda soruşturma açılması kapsamında Zelensky'e teklifde bulunduğu ortaya çıkması üzerine başlatıldı.

TRUMP, UKRYANA'YA ŞANTAJ YAPTI

Öte yandan Trump'ın Zelenski'yle görüşmesinde kendisinden, siyasi rakibi Joe Biden ve bir dönem Ukrayna enerji şirketinin yönetim kurulunda yer alan oğlu Hunter Biden'ın iş faaliyetlerini araştırmasını istemesi konusu Ukrayna'ya ayrılan ve Kongre'nin de onayını alan 391 milyon dolarlık yardımı bekletme kararının ertesine denk gelmişti. Demokratlar Trump'ın 2020 seçimleri kampanyasına yarar sağlamak amacıyla bir yabancı liderle pazarlık içine girerek federal yasaları ihlal ettiğini savunurken, Trump ise iddiaları kesin dille reddediyor.

 

Haber Ara