Dolar

32,4512

Euro

34,7970

Altın

2.440,26

Bist

9.915,62

'PKK, Öcalan'ı dışlıyor'

PKK/PYD/YPG'nin lider kadrosunun Münbiç'te yaptığı toplantıda, elebaşı Abdullah Öcalan'a ait fotoğrafların bundan böyle kullanılmaması kararı alındığı öğrenildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-19 20:29:17

'PKK, Öcalan'ı dışlıyor'

PKK/PYD/YPG terör örgütünün sözde lider kadrosunun Münbiç'te yaptığı toplantıda, elebaşı Abdullah Öcalan'a ait fotoğrafların bundan böyle kullanılmaması, örgüt tarafından verilen eğitimlerde Öcalan'ın adına daha az yer verilmesi gibi konularda kararların alındığı bilgisine ulaşıldı.

PKK/PYD/YPG'nin sözde lider kadrosunun, Münbiç'te 3 Şubat'ta yaptığı toplantıda, örgüt üzerinde etkisi iyice azalmış olan Öcalan'ı tamamen örgüt içinde pasifleştirmek adına bir dizi kararlar aldığı öğrenildi.

Münbiç'teki toplantıda, Öcalan'a ait fotoğrafların bundan böyle kullanılmaması, örgüt tarafından verilen eğitimlerde Öcalan'ın adına daha az yer verilmesi gibi konularda kararların alındığı bilgisine ulaşıldı.

Uzmanlar, Öcalan'ın bölücü terör örgütünden dışlanmasına yönelik alınan bu kararları, "sözde lider kadronun, alt kademelerde daha rahat otorite kurmak istediği" şeklinde yorumladı.

Haber Ara