Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

PKK/KCK operasyonunda Şişli Belediye Başkan Yardımcısı da gözaltına alındı

İstanbul'da yapılan PKK/KCK operasyonunda Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz da gözaltına alındı. Sosyal medyada da gündem olan Cihan Yavuz'un HDP kontenjanından CHP listesine girdiği iddia edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-26 14:40:23

PKK/KCK operasyonunda Şişli Belediye Başkan Yardımcısı da gözaltına alındı

19 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü PKK üyesi olduğu değerlendirilen 27 kişinin adresine operasyon düzenledi. Eş zamanlı yapılan baskın sonucu, PKK üyesi oldukları iddia edilen kişilerin örgüt üyelerini bir araya getirmek ve koordine etmek amacıyla hayata geçirilen KCK/TM isimli oluşum adına faaliyet yürüttükleri iddasıyla 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

0x0-pkkkck-operasyonunda-gozaltina-alinan-sisli-belediye-baskan-yardimcisi-cihan-yavuz-kimdir-terorist-basinin-resimleri-cikti-1606374880433

Adreslerde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca, bir şarjör, 102 mermi, çok sayıda örgütsel doküman, örgütsel bez parçaları ve dijital materyal ele geçirildi. Operasyonda Şişli İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Y.'nin de gözaltına alındığı belirtildi.

Cihan Yavuz hakkında inceleme

Cihan Yavuz'un PKK'nın KCK yapılanmasında faaliyetleri olduğu tespit edilerek, soruşturma kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi. Yavuz'un örgütün şehir yapılanmasında mitingler, açlık grevleri ve ölen örgüt üyelerinin ailelerine yardım yapılması gibi KCK örgütlenmesi faaliyetleri belirlendiği kaydedildi.

Cihan Yavuz'un PKK/KCK yapılanması içindeki faaliyetlerinde 'Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı' konumu ve belediye bütçesini kullanıp kullanmadığına ilişkin incelemenin ise İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılacağı belirtildi.

Yavuz'un da aralarında olduğu 25 şüpheli hakkında terör örgütünün Türkiye'deki yapılanmalarının bir araya getirilerek koordine edilmesi amacıyla Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Masası (KCK/TM) içerisinde HDK (Halkların Demokratik Kongresi), MATUHAY-DER (Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği) ve Cezaevi Dış Koordinasyon yapılanmasında faaliyet gösterdikleri tespiti yapıldı.

Sabah

Haber Ara