Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

PKK'dan Türkiye'ye tehdit: AK Parti ve MHP hedefte

PKK, 39. yıla girişini ayaklanma çağrısı ile birleştiren bir metin yayınlayarak Türkiye'yi tehdit etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 16:44:50

PKK'dan Türkiye'ye tehdit: AK Parti ve MHP hedefte

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

PKK, 39. yıla girişini ayaklanma çağrısıile birleştiren bir metin yayınlayarak Türkiye'yi tehdit etti. Suriye ve Irak'ta ABD ve Batı ülkelerinden silah ve lojistik alan terör örgütü Türkiye'ye savaş hazırlığında.

Terör örgütü PKK yürütme komitesi örgütün 39. yılına girdiğini ve bu yılın Türkiye'de çok yönlü bir direniş hareketi yılı olacağını açıkladı. Örgüt metinde, Türkiye'yi en büyük engel olarak tanımladı.

"AKP VE DAİŞ FAŞİZMİNE KARŞI ÇOK YÖNLÜ DİRENİŞ İÇERİSİNE GİRİYORUZ"   

Terör örgütü tarafından yayınlanan metinde "39. mücadele yılında" Türkiye'de ve yurtdışında "yoğun ve çok yönlü bir direniş içerisine giriyoruz" denilerek hükümete karşı ayaklanma çağrısında bulundu.

Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı mücadele bahanesi ile  ABD ve Batı ülkelerinden destek alan örgüt, metinde Türkiye ve IŞİD'i yan yana anan kara propagandasını sürdürdü.

"III. DÜNYA SAVAŞI VE KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK SAVAŞI"

PKK, Ortadoğu'da çeyrek asırdır bir III. Dünya Savaşı yaşandığını ve bu savaşın Türkiye, Suriye ve Irak üçgeninde geçtiğini belirterek bu savaşın "Kürdistan Özgürlük Savaşı" ile iç içe geçtiğini belirtiyor.

Bu savaşlar aracılığıyla Ortadoğu ulus devletlerin bölündüğünü ve bunun da "PKK'nın zaferine zemin hazırladığı" belirtilen metinde bu "zaferin önündeki en büyük engel" olarak Türkiye'nin birliğini koruma çabası gösteriliyor.

Suriye'de ABD eliyle ülkenin kuzeyinde sözde bir federasyon ilan eden örgüt, Irak'ta da Barzani yönetimindeki IKBY'ye İran ve ABD desteği ile darbe girişimlerini sürdürüyor. Terör örgütü ABD'nin bu iki ülkede hedeflediği Kürt devletinin sahibi olmak için çabalıyor.

AKTİF MÜCADELEYE ÇAĞRI

Türkiye'nin izlediği Türk-İslam sentezinin başarılı olamayacağını iddia eden örgüt, küresel sistemin bu sentezi içeren bir yönetime izin vermeyeceğini iddia ederek seküler kapitalist küresel sisteme bağlılığını tekrar etti.

PKK, 39. yıl münasebetiyle tüm militanlarını Türkiye'de hâkim olan Türk-İslam sentezini kırmak için aktif mücadele etmeye çağırdı.

AK PARTİ ve MHP HEDEFTE

Terör örgütü, yayınladığı metinde anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminde uzlaşma sinyalleri veren AK Parti ve MHP'yi hedef alırken, ana muhalefet partisi CHP konusunda herhangi bir tehditkâr ifade kullanmadı.

Örgüt bu çağrısında "Dağda, ovada, şehirde ve zindanda, Kuzey Kürdistan'da, Kürdistan'ın diğer parçalarında ve yurtdışında geliştirilen devrimci-demokratik tüm direnişleri selamlıyoruz. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, Türkiye'nin tüm ezilenlerini ve demokratik güçlerini, Alevileri, işçi ve emekçi kesimleri AKP-MHP faşizmine karşı birleşmeye ve zafer çizgisinde aktif mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi

Haber Ara