Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Pentagon: YPG'nin lider kadrosu Menbiç'ten ayrıldı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, YPG ve Türkiye konusunda açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 04:31:14

Pentagon: YPG'nin lider kadrosu Menbiç'ten ayrıldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Türkiye'nin IŞİD'le ilgili kaygılarını anladıklarını ve YPG konusunda Ankara'yla devamlı iletişim halinde olduklarını belirterek, "Bölgede bazı gerilimler var Türkiye'nin dile getirdiği endişeleri anlıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sözcü Cook, Pentagon'daki günlük basın toplantısında Menbiç'teki son durum ve Türkiye'nin bölgeyle ilgili adımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin IŞİD'le ilgili kaygılarını anladıklarını ve YPG konusunda Ankara ile devamlı iletişim halinde olduklarını belirten Cook, Suriye'nin kuzeyini kastederek, "Bölgede bazı gerilimler var ve bunları anlıyoruz. Türkiye'nin dile getirdiği endişeleri de anlıyoruz" diye konuştu.

'YPG'NİN LİDER KADROSU MENBİÇ'TEN AYRILDI'

Cook'a, daha önce ABD yönetiminin birçok kez "YPG'nin Menbiç'i terk ettiğini" dile getirdiğini ancak geçen haftaki son açıklamada "YPG liderlerinin ilçeyi terk ettiğinin" belirtildiği hatırlatıldı.

Muhabirin, "Sonuç olarak şu anda Menbiç'te YPG unsuru var mı?" sorusunu yanıtlayan Cook, "YPG'nin lider kadrosu Fırat'ın doğrusuna daha önce geçmişti. Şu an Menbiç'te bölgeyi IŞİD tehdidinden koruyan yerel güçler bulunuyor" diye konuştu.

'Yerel unsurlar' olarak ifade edilenler arasında YPG militanlarının olup olmadığının sorulması üzerine Cook, "Münbiç'teki her bir kişinin durumunu ve nereden geldiğini yüzde 100 kesinlikte söyleyemem" değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE'NİN KAYGILARI MEŞRU'

IŞİD tehdidine karşı Türkiye'nin attığı adımlara ilişkin değerlendirmesinde ise Cook, "Türkiye'nin, IŞİD'in yönelttiği tehditlerden dolayı duyduğu güvenlik kaygıları meşrudur ve biz de Türkiye ile bu konuda yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Haber Ara