Dolar

32,2477

Euro

34,7790

Altın

2.452,14

Bist

10.313,32

Pentagon: Rusya, ABD’nin füze savunma sistemleri için tehdit

ABD Savunma Bakan Yardımcısı vekili Todd Harvey, Rusya’nın ABD dışındaki bölgelerde bulunan füze savunma sistemleri için tehdit olduğunu savundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 07:01:33

Pentagon: Rusya, ABD’nin füze savunma sistemleri için tehdit

Sputnik'in haberine göre senato üyelerine konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Harvey, ABD'nin son yarım asırda ‘kendi topraklarındaki füze savunma sistemlerinin güvenliği konusunda stratejik bir istikrar sağladığını' belirtti. Harvey, “Bölgelerdeki füze savunma sistemlerimize gelince, Rusya bu sistemler için bir tehdit ve bizim bu güçlerimizi korumamız sadece hakkımız değil, yükümlülüğümüz” dedi.

ABD şu anda İran ve Kuzey Kore'den gelebilecek füze tehditlerine karşı olduğu gerekçesiyle Avrupa'da ve Güney Kore'de füze savunma sistemleri konuşlandırıyor. Bu eylemler, ABD'nin konuşlandırdığı sistemleri stratejik kuvvetleri için tehdit olarak gören Rusya ve Çin'de ciddi endişelere yol açıyor.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'nin nükleer programını sonlandırdığını açıklaması halinde ABD'nin füze savunma sistemlerini genişletmesi için başka bir bahane bulacağından emin olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın hiç kimse için tehdit oluşturmadığını, ancak çıkarları için potansiyel tehlike barındıran eylemlere ilgisiz kalmayacağını kaydetmişti.

 

Haber Ara