Dolar

32,4433

Euro

34,7450

Altın

2.439,80

Bist

9.915,62

Pentagon'dan, 'Türkiye ile Güvenli Bölge' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Fırat’ın doğusunda oluşturulacak “Güvenli Bölge”ye ilişkin, “Amacımız, Türkiye’de ABD-Türkiye ortak operasyon merkezi kurmak” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-08 10:47:14

Pentagon'dan,  'Türkiye ile Güvenli  Bölge' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Fırat'ın doğusunda oluşturulacak “Güvenli Bölge”ye ilişkin, “Amacımız, Türkiye'de ABD-Türkiye ortak operasyon merkezi kurmak” dedi.

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson, “Güvenli Bölge”ye ilişkin soruya “Bu hafta Ankara'da Suriye'nin kuzey doğusunda kurulacak güvenlik mekanizması ile ilgili yürütülen ve NATO müttefikimiz Türkiye'nin haklı endişelerini kapsayan askeri müzakerelerde ilerleme sağlandı” yanıtını verdi.

Amacımız, devamlı bir şekilde planlamanın yapılarak uygulanması için Türkiye'de ABD-Türkiye ortak operasyon merkezi kurmak. Savunma Bakanlığının amacı Suriye'de IŞİD'in tamamıyla ortadan kaldırılmasıdır.

Güvenlik mekanizmasının işleyişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Robertson, “Mekanizma bir kaç aşamada uygulanacak. ABD, Türkiye ile müzakerelerin yürütüldüğü bir dönemde acil bir şekilde bazı adımları atmaya hazırdır” diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasında “Güvenli Bölge”ye ilişkin Ankara'da 5-7 Ağustos tarihlerinde müzakereler gerçekleştirilmişti. 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı dün ABD askeri heyeti ile gerçekleştirilen görüşmelerde “Güvenli Bölgenin” tesisi için “Müşterek Harekat Merkezi” kurulması konusunda görüş birliğine varıldığını açıkladı.
  
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,  güvenli bölgenin tesis edilmesi amacıyla ABD ile birlikte koordine halinde kalmak için Türkiye'de “Müşterek Harekat Merkezi”nin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabık kalındığı belirtildi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeye yer verildi:
 
"Güvenli bölgenin barış koridoru olması ve Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda mutabık kalındı."

 

Haber Ara