Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Patrikten Yunan bakana azar

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın laik bir anayasa için Yunan Kilisesi ile vardığı mutabakat İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin tepkisini çekti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-13 09:48:24

Patrikten Yunan bakana azar

Yunanistan'da din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması için Başbakan Aleksis Çipras ile Atina Başpiskoposu Yeronimos arasında varılan anlaşmaya İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos sert tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre Bartholomeos, bu anlaşmayla ilgili kendisini bilgilendirmek için İstanbul'a gelen Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Kostas Gavroğlu'nu fena azarladı.

Bartholemos görüşme sırasında İstanbullu Rum olan Gavroğlu'na "Bana, (Cumhurbaşkanı) Erdoğan saygı gösteriyor. Çipras beni hor göremez. Bunu kabul etmiyorum" dedi. Patrik Bartholomeos, görüşmede ayrıca "Ben koskoca Rusya'nın, Putin'in saldırılarından yılmadım. Şimdi, aleyhimde oynanan bu oyunları mı kabul edeceğim? Yanılıyorsunuz" diye konuştu. Bartholomeos “Sen İstanbul'da doğdun. Senin beni zamanında bilgilendirmen gerekirdi” diyerek de Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Gavroğlu'nu azarladı.

Fener Patriği, Ukrayna Kilisesi'nin Rus Kilisesi'nden bağımsızlığı nedeniyle Rusya ile de kriz yaşıyor.

 

Haber Ara