Dolar

32,4461

Euro

34,7427

Altın

2.435,55

Bist

9.915,62

'Paşinyan, Hitler ve Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor'

Azerbaycanlı gazeteci Anar Kalbiyev, “Diktatör olarak tarihe geçen Irak eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in Suudi Arabistan, İran ve İsrail'in sivil şehirlerini balistik füzelerle bombaladığı unutulmamalıdır. Paşinyan da açıkça Hitler ve Saddam Hüseyin'in yolunu takip ediyor” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-24 09:03:50

'Paşinyan, Hitler ve Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor'

Azerbaycanlı gazeteci Anar Kalbiyev “Diktatör olarak tarihe geçen eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in Suudi Arabistan, İran ve İsrail'in sivil şehirlerini balistik füzelerle bombaladığı da unutulmamalıdır. Paşinyan da, açıkça Hitler ve Saddam Hüseyin'in yolunu takip ediyor” dedi.

Analist Kalbiyev ‘in “Paşinyan, Hitler ve Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor” başlıklı analiz haberi şöyle:

Ermeni ordusu, Azerbaycan yerleşimlerine defalarca balistik füzeler attı. Sonuç olarak, birçok sivil öldü ve yaralandı.
Araştırmalar, bu füzelerin doğruluğunun çok düşük olduğunu, hatta hiç olmadığını ve bu tür füzelerin askeri tesislere karşı kullanılmasının istenen etkiyi oluşturmadığını gösteriyor.
Ermeni liderliğinin, özellikle Başbakan Nikol Paşinyan'ın sivilleri hedef alması, II.Dünya Savaşı'nın sonunda Alman Nazi lideri Adolf Hitler'in FAU-2 füzelerini kullanmasına benzer. Ermenistan'ın Azerbaycan şehir ve bölgelerine attığı FAU-2 füzeleri ve SKAD (SCUD) füzeleri aynı doğruluk düzeyindedir.

Bu nedenle, Hitler'in birlikleri bu füzeleri saldıran Sovyet ordusuna karşı değil, büyük şehir Londra'ya karşı kullandı. Yani Ermeniler gibi Alman Naziler de askeri hedeflere karşı çok düşük hassasiyetli silahların kullanılmasının anlamsız olduğunu biliyordu; ancak sivillere vurmak ve insanlarda korku oluşturmak mümkündü. Hitler'in mağlup ordusu füzeleri son çare olarak gördü. Nikol Paşinyan da şu anda benzer bir kaderi yaşıyor. Yenilen Paşinyan ordusu da SKAD (SCUD) füzelerini son çare olarak görüyor.

Aynı zamanda diktatör olarak tarihe geçen eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in Suudi Arabistan, İran ve İsrail'in sivil şehirlerini balistik füzelerle bombaladığı da unutulmamalıdır. Hiç şüphe yok ki Paşinyan bugün elinde kimyasal bir silah olsaydı, onu düşünmeden kullanırdı. Başka bir deyişle, Paşinyan açıkça Hitler ve Saddam Hüseyin'in yolunu takip ediyor ...

10-16-1603444815

‘Azvision.az'a konuşan askeri uzman, emekli albay Shair Ramaldanov, Paşinyan gösterileri Ermeni halkı ve dünyaya yüzü. Ermenistan Başbakanı şimdi kendini savunmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

"Bugün ne uluslararası hukuk ne de ülkenin ceza kanununun Paşinyan için geçerli olmayan bir hükmü yok. Balistik füzelerin ateşlenmesi bir askerin işi değil. Kararı askeri-politik liderlik veriyor. Sivillere balistik füzelerin ateşlenmesi en yüksek emirdir." Paşinyan, tüm uluslararası yasalara ve şartlara uyanlara saygısızlık ediyor ve savaş suçları işliyor. Bu füzeler gece gündüz çocuklara ve yetişkinlere, savaş alanından yüzlerce kilometre uzakta ateşlenerek sivilleri öldürüyor. Dünyanın en kanlı lideri olarak hatırlanacak, kaderi belli… Savaş meydanında duramayan bir lider, halkı nezdinde itibarını kaybettiği için bu tür hain saldırılar gerçekleştiriyor. Şimdi yaşlarına bakılmaksızın ölüme gönderiyorlar. Bu hem Ermeni halkı hem de Paşinyan için kötü sonuçlanacak. "Ermenistan'da gelecek nesiller ondan her zaman nefret edecek.”

aee24-1603444870

Askeri uzman, Ermenistan'dan Azerbaycan'a atılan balistik füzelerin 30-40 yıl önce üretildiğini kaydetti:

"Rusya depolarını yenileriyle değiştirdiğinde, eski silahları Ermenistan'a kredi olarak veriyor. Bu balistik füzeler de depoları boşaltmak için oraya gönderiliyordu. Balistik füzeler düzenli olarak ateşlenmeli ve denetlenmeliydi. Ermenistan balistik füzeler satın aldığı için aynı kaldı. Gerekli teknik çalışmalar yapılmamış, bu kapsamda atılan birçok balistik füzenin Azerbaycan Hava Savunma Kuvvetleri tarafından kolaylıkla imha edilmesi sağlanmıştır. Balistik füzelerin de hedeften kaçması beklenmektedir. 30-40 yıl önce üretilen füzeler 450 metre hedefe ulaşabilir. Bu rakam 15-20 metredir .. Bu balistik füzeler çoğunlukla nükleer savaş başlıklarıdır, üretildiklerinde bu amaçla tasarlanmışlardır.Uluslararası kuruluşlar bunu zaten görüyor. Bazı devletler Ermeni zulmünü görüp onlardan yüz çeviriyor. Genel olarak, Ermenistan'ın çatışmada kullandığı silah sayısı, uluslararası kuruluşların kontrol ettiği istatistiklerden ve silahlardan kat kat fazladır. Bu gelecekte tartışılacak" dedi.

cVYVS-1603444883

Kaynak: Azvisoin.az

Haber Ara