Dolar

32,4480

Euro

34,7319

Altın

2.435,12

Bist

9.915,62

Pangolin nedir?

'Pangolin nedir?' sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Saşırtıcı bir görüntüsü olan pangolin, vücutlarını kaplayan pullar nedeniyle ilk bakışta çam kozalağını andırıyor. Peki pangolin nedir?

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-07 17:11:25

Pangolin nedir?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan virüsün sebebinin pangolin olabileceği iddia edildi. Bunun üzerine Pangolin nedir? , Pangolininin özellikleri nelerdir? gibi sorular merak ediliyor.

Vücutları, kiremit gibi dizilmiş büyük keratin pullar sebebiyle, kozalaksı görünümde olan pangolinler, genelde geceleri görünür gündüzleri ise mağaralarda saklanırlar.

PANGOLİN NEDİR?

Pangolinler veya pullu karınca yiyenler, Pholidota memelileridir. Mevcut bir aile olan Manidae'nin üç cinsi vardır: Asya'da yaşayan dört türden oluşan Manis; Afrika'da yaşayan iki türden oluşan Phataginus; ve Afrika'da yaşayan iki türden oluşan Smutsia. Bu türlerin boyutları 30 ila 100 cm (12 ila 39 inç) arasında değişir. Soyu tükenmiş pangolin türleri de bilinmektedir.

Pangolinler, ciltlerini kaplayan büyük, koruyucu keratin pullarına sahiptir; bu özelliğe sahip tek bilinen memelilerdir. Türlere bağlı olarak içi boş ağaçlarda veya yuvalarda yaşarlar. Pangolinler gecedir ve diyetleri esas olarak uzun dillerini kullanarak yakaladıkları karıncalar ve termitlerden oluşur. Yalnız hayvanlar olma eğilimindedirler, sadece iki yıl boyunca yetiştirilen bir ila üç yavrudan bir çöp üretmek ve çiftleştirmek için buluşurlar.

Pangolinler, kaçak avlanma (etleri ve pulları için) ve doğal yaşam alanlarının ağır ormansızlaşmasıyla tehdit edilir ve dünyadaki en çok ticareti yapılan memelilerdir. Ocak 2020 itibariyle, sekiz pangolin türünden üçü nesli tükenmekte olan olarak listelenmiştir, üçü (Phataginus tricuspis, Manis crassicaudata ve Smutsia gigantea) nesli tükenmekte ve iki olarak listelenmektedir. tetradactyla ve Smutsia temminckii),Uluslararası Doğayı Koruma Birliği Kırmızı Tehdit Altındaki Türler Listesi'nde savunmasız olarak listelenmiştir.

PANGOLİNİN ÖZELLİKLERİ

Ağaçların üzerinde asılı ve kendi dünyalarında kıvrılmayı seviyorlar. Belki ilk kez pangolin ismini duyuyorsunuz ya da belki bildiğiniz tek şey bir hayvana atıfta bulunmasıdır. Kesin olmak gerekirse, bir denizci veya armadillo benzeyen bir memelidir. Ancak son araştırmalar bunun çitalara ve dev pandalara daha çok yakın olduğunu söylüyor. Vücutlarında ve kuyruklarında, enginarlara benzeyen ölçekler örtüşüyor.

836377

5a786212ae78491378ec8ece

pangolin-nedir-pangolin-p-518_2-41

Haber Ara