Dolar

32,4478

Euro

34,7388

Altın

2.438,75

Bist

9.915,62

Pandemiden sonra mutlaka görmeniz gereken 10 ülke

Seyahat etmeden duramayanları böyle alalım: Sizin için birbirinden güzel pandemi sonrası gezilecek ülkeler sıralaması hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-23 08:35:09

Pandemiden sonra mutlaka görmeniz gereken 10 ülke

Seyahat etmek, insan olmaya dair en önemli ayrıcalıklardan bir tanesi. Başka kültürleri görmek, yerel tatları denemek, başka topraklara ayak basmak; işte bunlar hep insanın sınırlarını size gösteren deneyimler. Dünyada gezilecek bir çok yer var ancak bu gözünüzü korkutmasın. Hepsi için elbet vaktiniz olacaktır. Ama sonuçta bir yerden başlamak gerek, değil mi? Ben de hem seyahat etmeye başlamak isteyenler için, hem bu illet hastalıktan sıkılanlar için, hem de 2020'den sonra nereleri gezsem diye düşünenler için pandemi sonrası gezilecek en güzel ülkeler listesi hazırladım!

Güney Afrika Cumhuriyeti

2021 yılı, Güney Afrika'nın efsanevi devlet başkanı Nelson Mandela'nın 103. Doğum yılı. O yüzden ülke genelinde birçok kutlama sizi bekliyor olacak. Bu zamana kadar tüm sosyal medya hesaplarımdan Güney Afrika'yı öve öve bitirememiştim, size gitmeniz için yeni bir bahane daha buldum!

Güney Kore

Güney Kore son senelerde şaha kalkmış bir memleket; turistik açıdan bir hayli geniş imkanlar sunmakta. Kent yaşamından tutun da doğal güzelliklerine kadar enfes bir ülke. Üstelik hızlı trenlerle yolculuk ederek hem eğlenebilir hem de vakitten tasarruf edebilirsiniz.

Gürcistan

Aramızda sorunlar olduğu söylense de, Gürcistan gibi bir komşumuzun olması bir hayli güzel, zira enfes bir ülke. Üstelik Türkiye'den pasaport istemeyen ülkeler arasında olduğu da hesaba katılınca katmerli oluyor. 2021 yılı, kendilerinin 103. Bağımsızlık yılı. Kutlamalar gırla olacak diyorlar! Pandemiden sıkılanlar için iyi bir fırsat olacaktır.

Portekiz

Portekiz, Avrupa'da gezilecek ülkeler arasında hak ettiği yere kavuşabilmiş değil. Ancak son senelerde İspanya'nın gölgesinden kurtuldu ve sanat ve kültür merkezi olarak anılmaya başlandı. Son senelerde sanattaki gelişimine, bir de güzel plajları eklenince, tadından yenmiyor.

 p6-1

Cibuti

Afrika'nın doğusunda bulunan Cibuti'nin doğal afetlerden çekmediği kalmasa da, efsane plajlarıyla sizi kendinizden geçirmeye davet ediyor. Davet ediyor diyorum, zira son senelerde turizm alanında epey planlama yapmış gibi gözüküyorlar! Farklı ülkelere seyahat etmek isteyenler için burası harika bir yer.

Çin

Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi olduğu için şehircilik araştırmalarını son hızla yürütüyor. Bu yüzden 2020 yılına girerken, Design City Kültür Merkezi ve Müzesi'nin kurdular. Burada, geleceğin şehirlerinin tasarımlarını analiz edip, “Vay arkadaş,” diyebilirsiniz.

Malta

Güneşin nerdeyse bütün bir yıl içinizi ısıttığı bir ülkeden bahsediyorum! Ayrıca son senelerde yapmış oldukları çalışmalar ile, Avrupa'nın kültür başkenti olmaya hazırlanıyor gibi gözüküyor. Belki de bu çalışmaları yerinden teftiş etmek istersiniz!

Mauritius Adası

2021 yılı bağımsızlığını kutlayan kutlayana olacak gibi gözüküyor. Mauritius'un da 53. Yılı olacak. Ada zaten plajlarıyla, deniziyle, doğasıyla kendisine hayran bırakıyor. Bir de üzerine kutlamalar eklenince, eğlencenin dibini görebilirsiniz. Ulaşımı biraz zordur ancak bu da işi daha maceralı yapmıyor mu?

Şili

Bizim için dünyanın bir ucu olsa bile yeni uçuşlarla artık Şili'ye gitmek bir hayli kolay.  Üstelik Türkiye'den vizesiz gidilecek ülkeler arasında. 2021'de 203. Bağımsızlık senesini kutlayacak Şili'de, ülkenin her yerinde bir çok gösteri yapılması düşünülüyor. Eh, bir memleketi tanımak için, onun en için en önemli senelerden birinde oraya gitmekten daha güzel ne var!

Yeni Zelanda

Son senelerde Yüzüklerin Efendisi'ne yapmış olduğu yatırımlar ile epey adından söz ettiriyor. Dünyada gezilecek ülkeler arasında en enteresan olanlarından biri kesinlikle. Zira bahsi geçen kitaptan fırlamış gibi şehirler görmeniz mümkün. Yeni Zelanda'da, Great Walks adında doğa yürüyüşlerine katılarak etrafı gezebilir, keşfedebilirsiniz.

Pandemi sonrası nerelerin gezilmesi gerektiğini artık biliyorsunuz! Bizim içinde bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın!

Hazırlayan : Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara