Dolar

32,3030

Euro

34,9812

Altın

2.443,01

Bist

10.173,42

Pandemi gölgesinden seyahat edilecek en güvenli ülkeler

Koronavirüs pandemisi dünyada pek çok sektörü vurduğu gibi turizm sektörünü de yerle bir etti. Gezginler ise bir an önce her şeyin normale dönmesini bekliyor. Hal böyleyken sizler için dünya genelinde en az virüse rastlanan ya da hiç rastlanmayan ülkeleri derledik.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-16 23:00:44

Pandemi gölgesinden seyahat edilecek en güvenli ülkeler

Koronavirüs salgını ile durma noktasına gelen seyahat sektörü yeniden canlanmaya başladı.

Bizler de seyahat etmek isteyenler için Covid-19 vakalarının en az görüldüğü hatta bazıları için sıfıra inen ülkeleri sizler için derledik.

Vietnam

 

vietnam

 

Çin ile uzun mu uzun bir sınırı bulunan ve 97 milyonluk nüfusu sahip Vietnam'da sadece 369 Koronavirüs vakasına rastlandı. Virüs kaynaklı ölüm vakası ise henüz kaydedilmedi.

Ülkenin güneydoğusunda çok sıkı tedbirler alınması ile birlikte ülke içinde de çeşitli kısıtlamalar uygulandı. Ülkede ocak ayı itibarıyla ise eğitime ara verildi.  

Vietnam virüs ile başa çıkmak için çok yerinde ve zamanında müdahalelerde bulundu.

Ülkenin en güzel noktalarından olan ‘Teraslı pirinç tarlaları' ziyaretçilerini bekliyor.

Yunanistan

 

Greece

 

İngilizlerin uğrak noktalarından biri olan Yunanistan'da pandemi savaşında büyük başarı sağladı.

10,5 milyon nüfusa sahip ülkede 3,500 vaka tespit edildi ve 192 kişi hayatını kaybetti.

Vietnam ile benzer biçimde Yunanistan'da kriz karşısında çok hızlı müdahalelerde bulundu. Ülkenin ilk vakasına Selanik şehrinde rastlanırken ülke çapındaki tüm toplu organizasyonlar iptal edildi. Pandemi sürecinde 2 haftalık karantina süresine uymayan şahıslar ise para cezası ile karşı karşıya kaldı.

Hong Kong

 

Hong Kong

 

7.4 milyonluk nüfusu bulunan ülkenin çoğu kule ve blok halindeki küçük evlerde yaşıyor. Hong Kong Kovid-19'dan bir şekilde etkilendi, ancak bu etki belki de diğer ülkelere göre en minimumda kaldı. Ülke çapında genel olarak 1286 vakaya rastlanırken bunlardan sadece 7'si hayatını kaybetti.

Koronavirüs mücadelesinde ise Hong Kong'un başarısına sebep olarak 2003 yılında ortaya çıkan ‘Sars' virüsü sonrası ülkenin sağlık sisteminin olası bir salgına hazırlıklı olması.

İzlanda

 

ew Zealand

 

Virüs ilk yayılmaya başladığı anlarda ülkede vaka oranları nüfusa oranla ürkütücü boyutlara ulaşmıştı. Ancak daha sonra alınan radikal ve agresif kararlar virüsün yayılımını hızlı bir şekilde durdurdu. 365000 nüfuslu ülkede sadece 1866 vakaya rastlandı. Vakaların büyük çoğunluğu iyleşirken 8 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Trinidad ve Tobago

 

Cambodia

 

Karayipler'deki en zengin ülkeler arasında olan Trinidad ve Tobago çift adalı ülke de virüsten nispeten zarar gördü. 1 milyon 400 bin nüfusun bulunduğu ülkede 131 kişi virüs yüzünden can verdi. Ölüm sayısının bu kadar düşük olmasına sebep olarak da okulların, barların ve toplu mekanların derhal kapatılması.

Kamboçya

Bu Güneydoğu ülkesinden sayısal istatistik olarak bahsetmek oldukça güç tabi… Ülkenin onaylanan kaynaklarının açıkladığı rakamlara göre 141 vakaya rastlanırken virüs kaynaklı ölüm henüz yaşanmadı.

 

Haber Ara