Dolar

32,4614

Euro

34,7255

Altın

2.436,74

Bist

9.915,62

Pakistan, IŞİD ile savaşmak istemiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 10:45:03

Pakistan, IŞİD ile savaşmak istemiyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Pakistanlı diplomat IŞİD'in Pakistan için ciddi bir tehdit olmadığını ve ülkenin ABD önderliğindeki koalisyona katılmasının gereksiz olduğunu söyledi.

Pakistan'ın Afganistan eski büyükelçisi Rüstem Şah Mohmand Pakistan'ın, Washington'un IŞİD'e karşı koalisyona katılma teklifini reddetmesi gerektiğini söyledi.

Mohmand “ Washington'un teklifinin reddedilmesinin İslamabad için kesinlikle olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Çünkü Amerika'nın her zaman Pakistan'a ihtiyacı vardır” açıklamasında bulundu.

Mohmand ayrıca bölgede çok ciddi bir jeostratejik öneme haiz olduğunu ve Amerika'nın bölgesel meselelerde Pakistan'ı gözardı etmesinin kolay olmayacağını belirtti.

IŞİD'le mücadele düşüncesinin “doğru bir strateji” olduğunu belirten Mohmand ancak Pakistan'ın hali hazırda ülke içindeki ayrılıkçı gruplarla mücadele ettiğini bu yüzden Pakistan'ın önceliğinin IŞİD'i sınırlarından uzak tutmak olmadığını söyledi.

Mohmand ayrıca IŞİD'i izlediği aşırılıkçı ideoloji ile Afganistan'da yaşama şansının olmadığını söyledi ve sözlerine  “ Afganistan halkı IŞİD'i kabullenmeyecek çünkü grup spesifik bir ideoloji çerçevesinde İslam'a zarar vermekte”açıklaması ile devam etti.

Haber Ara