Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Afganistan'daki 'vize' izdihamında 11 kişi öldü

Pakistanlı yetkililer, Afganistan'daki bir stadyumda insanların vize başvurusunda bulundukları sırada yaşanan izdihamda en az 11 kadının öldüğünü, çok fazla sayıda insanın yaralandığını açıkladı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-21 18:30:45

Afganistan'daki 'vize' izdihamında 11 kişi öldü

Pakistanlı yetkililer, Afganistan'daki bir stadyumda insanların vize başvurusunda bulundukları sırada yaşanan izdihamda en az 11 kadının öldüğünü ve çok daha fazlasının yaralandığını açıkladı.

Yerel bir sözcü, olayın Pakistan'a vize talep etmek için toplanan "binlerce kişinin" ardından meydana geldiğini söyledi.

Kalabalık, Celalabad kentindeki olağan vize merkezi yerine bir spor stadyumuna yönlendirilmişti.

Pandemi nedeniyle yedi aylık bir aradan sonra yeniden başlayan Pakistan'daki vize başvuruları sırasında yaşanan olaylarla ilgili Celalabad'daki bir yetkili, "Vize başvuru sahipleri jetonlarını konsolosluk yetkililerinden almak için itilip kakılırken kalabalık kontrolden çıktı ve bir izdiham oluştu" ifadesini kullandı.

Pakistan'ın Afganistan Büyükelçisi Mansur Ahmad Khan ise, olaydan derin üzüntü duyduğunu ve ülkesinin "vize başvurusunda bulunanların daha iyi kolaylaştırılması için” Afgan yetkililerle çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Afganistan'da, kadın ve erkeklerin ayrı sıraya girmesi yaygın olduğundan dolayı birçok kadın ve yaşlı insanın da yaralandığı tahmin ediliyor.

Pek çok Afgan her yıl yakınlarını ziyaret etmek, tıbbi tedavi görmek, iş bulmak veya kendi ülkelerinde devam eden çatışmalardan kaçmak için komşu Pakistan'a seyahat ediyor.

Vize hizmetine uzun süre ara verdikten sonra çok sayıda başvuru sırası bekleyen Pakistan'ın doğusundaki Nangarhar'daki konsolosluğu kalabalığı yakındaki bir futbol stadyumuna yönlendirildi.

Eyalet valisi sözcüsü Attaullah Khogyani AFP haber ajansına verdiği demeçte, "Maalesef bu sabah on binlerce insan futbol stadyumuna geldi ve trajik bir olaya yol açtı” dedi.

BBC News

Haber Ara