Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Özkök: Katil diyecek kadar kendimden geçmedim

‘Erdoğan’a hakaret’le suçlanan Hürriyet yazarı Özkök, 'Katil diyecek kadar kendimden geçmedim ifadelerinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 11:11:39

Özkök: Katil diyecek kadar kendimden geçmedim

Bodrum açıklarında yaşamını yitiren üç yaşındaki Suriyeli Aylan'dan bahsettiği dünkü yazısında ‘Bak arkadaş bu çocuğun katili sensin' ifadesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Cumhurbaşkanı'na katil diyecek kadar kendimden geçmedim” dedi.

Kullandığım cümle bu

Kendisine yönelen tepkilere bugün köşesinden yanıt veren Özkök, şunları yazdı:“Yazımı çok dikkatle okumaya bile gerek yok. Kime katil dediğimi şu cümleyle açık seçik yazdım: ‘Bak arkadaş. Bu çocuğun katili sensin. Sensin, ey Ortadoğu denilen insafsız, imansız, acımasız mahalle…' Kullandığım cümle budur.”

İyi niyetli bir davranış değil

Dünkü yazısında tarif ederek eleştirdiği isimlerin açık olduğunu savunan Özkök şöyle devam etti: “Ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetmek isteyen diktatör Esed. Onunla mücadele ettiğini ileri sürüp elinde silahla onunkinden beter bir rejim kurmaya çalışan Müslüman Kardeşler örgütü. Müslümanım diye ortaya çıkıp insanların kafalarını kesen IŞİD. Ve Suriye'nin içindeki bu kavgaya müdahil olan, kavgayı alevlendiren bütün bölge ülkeleri.”

“Bütün bu yazdıklarıma bakıp da, bundan “Cumhurbaşkanı katildir” sonucu çıkarmak iyi niyetli bir davranış değildir”diyen Hürriyet yazarı, dünyayı ayağa kaldıran bir olaya ilişkin hissiyatını dile getirdiği için hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bir süreliğine izne ayrıldı

Yazısına, “Ama şunu herkes bilmeli. Bu çocuğun cenazesi çok ağır. Hiçbirimizin kaldıramayacağı kadar ağır” cümleleriyle son veren Özkök, okuyucularına bir süreliğine izne ayrıldığını duyurdu.

Haber Ara