Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Özgür Gündem soruşturmasında iddianameler hazır

Özgür Gündem'e destek için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan Erol Önderoğlu, Şebnem Korur ve Ahmet Nesin hakkında iddianame düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 18:03:33

Özgür Gündem soruşturmasında iddianameler hazır

Ajansların haberine göre Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Soruşturma Savcısı Eşref Durmuş tarafından hazırlanan iddianamede Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Aziz Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu "şüpheli" olarak yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve onaylanan üç ayrı iddianame Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi. İddianameler kabul edilirse Önderoğlu ve Korucu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Nesin ise 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

14,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede üç ismin 14,5 yıla kadar hapisleri isteniyor.

NE İLE SUÇLANIYORLAR?

Suçlamalar; "suç işlemeye alenen tahrik etmek" , "suçu ve suçluyu övmek" , "terör örgütü propagandası yapmak".

NE OLMUŞTU?

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen isimler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 20 Haziran günü Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği 3 şüphelinin tutuklanmasına karar vermişti. 3 şüphelinin avukatı tutuklamalara itiraz etmişti.

"BASINA BORCUMUZ VAR"

Şebnem Korur Fincancı mahkeme ifadesinde, "Düşünce ve ifade özgürlüğünü ve gazetecilerin haklarını savunmak için Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için bir günlüğüne gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptım. Son dönemlerde özellikle Özgür Gündem ve diğer muhalif basına yönelik tutuklama ve diğer kararların Türkiye adına üzücü olduğunu düşünüyorum. Bizim olanlardan haberdar olma hakkımız vardır. Bunu sağlayan basına da borcumuz vardır. Ben de bu amaçla arkadaşlara destek olmuştum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA

 

Haber Ara