Dolar

32,2583

Euro

34,6968

Altın

2.401,87

Bist

10.264,66

'Özerklik' çıkışına CHP'den tepki

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, DTK’nın yayınladığı ’özerklik deklarasyonunu' sert bir dille eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-29 14:00:13

'Özerklik' çıkışına CHP'den tepki

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında; DTK'nın yayınladığı 'özerklik deklarasyonu' hakkında sorulan sorulara cevap veren Haluk Pekşen, deklarasyonun bazı maddelerinin yaslandığı hiçbir haklı gerekçesi olmadığını söyledi.

Irka dayalı devlet iddiasının en son siyasetçisinin Hitler olduğunu belirten ve “Bugün ne yazık ki Türkiye'deki bir bölgeye ilişkin tuzak söz konusu” ifadelerini kullanan Haluk Pekşen, “demokratik özerk” diye bir kavramı anlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Ben demokratik özerkliğin ne olduğunu dünyadaki hiçbir kitapta bulamadım. İdari özerklik var, Türkiye'nin hukuk devleti sorunları arttıkça bu tür söylemler de artıyor, ama demokratik özerklik diye bir kavramı anlamak mümkün değil, kendi içerisinde mantıksız. Zaten özerklik demokratik bir yapıdır. Bu kadar özensiz, bu kadar ne istediğini bilmekten uzak bir iddia, böyle bir talep. Türkiye bir idari özerkliği konuşacaksa, bu konuşulabilir, konuşulmalı bence. Ama demokratik özerklik… Hiçbir mantığı yok. Birisi bana bunu anlatsın ne demek bu demokratik özerklik. Talep haklı değil. Haklı talep olursa toplum da bunun arkasında durur” açıklamasında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma açılmasını kabul etmediğini de belirten Pekşen, “Demokrasi, hukuk devleti yerleştiğinde bu tür işler konuşulmaz. Soruşturma açmak, hukukla insanları tehdit etmek giderek bumerang etkisi yaratan vahim durumlar. Demirtaş hakkında Savcılığın soruşturma başlatmasını hiçbir şekilde hukukçu olarak kabul etmem söz konusu değil. Sayın Demirtaş'ın görüşlerini beğenmiyorum, onunla aynı kulvarda olmam söz konusu değil” dedi.

 

Haber Ara