Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ortadoğu'da gerilim tırmanıyor... İranlı general Hürmüz'ü işaret etti!

General Golamali Abuhamze, Süleymani’nin öldürülmesine misilleme olarak Avrupa ve ABD için kritik önemdeki Hürmüz Boğazı'nı işaret etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-05 08:09:15

Ortadoğu'da gerilim tırmanıyor... İranlı general Hürmüz'ü işaret etti!

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun dış operasyonlardan sorumlu özel birimi Kudüs Gücü'nün komutanı General Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD bombardımanında öldürülmesinin ardından Ali Hamaney liderliğinde bir araya geldi.

"ÇOK BÜYÜK İNTİKAM ALINACAK"

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Süleymani'nin öldürülmesinden sorumlu olanlardan ‘çok büyük intikam alınacağı ve bunun doğru zamanda, doğru yerde yapılacağı' bildirildi.

"İRAN'IN ERİŞEBİLECEĞİ HER YERDE..."

İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Golamali Abuhamze, Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak İran'ın erişebileceği her yerde Amerikalıları cezalandıracağını söyledi.

HÜRMÜZ'Ü İŞARET ETTİ

Güney Kerman eyaletindeki muhafızların komutanı General Abuhamzeh, “Hürmüz Boğazı, Batı için hayati bir nokta ve çok sayıda Amerikan muhrip ve savaş gemileri oradan geçiyor. Bölgedeki Amerikan hedefleri uzun zamandan beri İran tarafından tespit edildi. 35 ABD hedefi ve ayrıca Tel Aviv de ulaşabileceğimiz menzilde” dedi.

WASHINGTON İRAN'A "ORNATILI OLUN" DEDİ.

İran Devrim Muhafızları komutan yardımcısı Tuğamiral Ali Fadavi ise Washington'un, Tahran'a planladığı misillemenin ‘orantılı olması' çağrısında bulunduğunu iddia etti, ancak ayrıntı vermedi.

IRAK'TAKİ ABD UNSURLARI HEDEF ALINDI

Dün (4 Ocak) akşam saatlerinde, Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınına füzeli saldırı düzenlendi. Irak güvenlik kaynakları, sözkonusu bölgeye 2 adet füze atıldığını bildirdi. Eşzamanlı olarak Irak'ın Salahaddin vilayetinde de, ABD güçlerinin kaldığı ve ülkenin en büyük askeri üssü olan Beled Üssü'ne füzeli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü ya da yaralı bilgisi paylaşılmadı.

Şİİ UNSURLAR IRAK GÜVENİLK GÜÇLERİNİ UYARDI: ABD ÜSLERİNDEN UZAK DURUN

Iraklı Şii Hizbullah Tugayları ise Irak güvenlik güçlerini, Pazar akşamından itibaren (5 ocak) Amerikan üslerinden en az 1 kilometre uzak durmaları konusunda uyardı.

İranlı General Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı el Mühendis, 3 Ocak'ta ABD'nin Bağdat Havalimanı yakınına düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırıda 10 kişi öldü.

KUM'DA SAVAŞ BAYRAĞI ÇEKİLDİ

İran'ın dini merkezi olan Kum şehrinde yer alan ve Şiiler için önemli olan Cemkeran Camisi'nin kubbesine ‘intikam' anlamına gelen kırmızı savaş bayrağı çekildi.

Haber Ara