Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 14:03:03

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, AK Parti özellikle bu süreçte mutlaka Türkiye'de istikrarın devamı açısından, ekonominin devamı açısından gereğini yerine getirecektir" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığında, ilçe başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya gelen Eroğlu, 7 Haziran'daki seçimde, milletin yüzde 85'e yakının sandık başına giderek takdirini yaptığını, AK Parti'nin sandıktan yine birinci parti çıktığını belirtti.

Eroğlu, milletin daha önce AK Parti'yi tek başına iktidara getirdiğini, bu sefer tek başına iktidar yolunu açmadığını kaydederek, "Bu konuda görüşmeler devam edecek. İnşallah bir çözüm yolu bulunacak. Çünkü AK Parti milletin bağrından çıkan bir partidir" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birkaç gün önceki konuşmasında "milletin, Türkiye'nin menfaatlerinin AK Parti'nin menfaatlerinin üzerinde olduğunu" ifade ettiğini hatırlatan Eroğlu, milletin menfaatleri doğrultusunda gerekeni yapamaya hazır olduklarını söyledi.

Eroğlu, AK Parti'nin gayesinin milletin refah seviyesini yükseltmek, devleti çok daha ileri noktalara taşımak olduğunu vurgulayarak "Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, AK Parti özellikle bu süreçte mutlaka Türkiye'de istikrarın devamı açısından, ekonominin devamı açısından gereğini yerine getirecektir. Diğer partilerin de başlarını elleri arasına alıp düşünmelerini tavsiye ederiz. Onların da mutlaka Türkiye'nin menfaatlerinin parti menfaatlerinden yüksek olacağını kabul etmeleri gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

"AK Parti'ye karşı 7 düvelin birleştiğini, ona rağmen birinci parti çıktığını" dile getiren Eroğlu şöyle devam etti:

"Tüm partiler bize karşı birleşti. Ayrıca Paralel Yapı, yurt dışındaki bazı kurum, kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, bazı üst akıl birleşti, böyle bir netice ortaya çıktı. Şunu görüyorum: Millet bu tablodan memnun değil. Nereye gittiysem 'biz ne yaptık, niye böyle yaptık' diyenler çok daha fazla. Şu anda seçim olsa AK Parti kesinlikle tek başına iktidara gelecek güçte. Ama biz demokrasinin gereği çeşitli çözüm arayışlarına giriyoruz. Tutarsız, mantıksız, kendilerini sanki birinci parti gibi kabul eden muhalefet partileri... Onların talepleri de kabul edilemez tabii."

Eroğlu, İzmir'e kavga için değil insanların gönüllerini kazanmak için geldiklerini aktararak, oy veren vermeyen tüm İzmirlileri kardeş olarak gördüklerini, bir eksiklik varsa o eksikliğin kendilerinde olduğunu bildirdi. Seçim sürecinde söyledikleri projelerin devam edeceğini, çalışmaların hızlanacağını anlatan Bakan Eroğlu, "AK Parti sözünün eri bir partidir" ifadesini kullandı.

İzmir'e 30 milyar lira yatırım yaptıklarına dikkati çeken Eroğlu, "Ne yapıldıysa İzmir'e biz yaptık. İzmirliler bunu iyi bilsin. Merkezi hükümet değil belediyeler yaptı diye bir algı var" diye konuştu.

- Sorular

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin "Millet tablodan memnun değil dediniz, gönlünüzde yatan erken seçim mi" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Türkiye'nin menfaatleri parti menfaatleri üzerindedir. Biz özellikle ekonomimizi, ülkemizi sıkıntıya sokmayacak her türlü alternatifi deneyeceğiz. Yüzde 25 alanlar kendisini büyük başarı kazanmış gibi gösteriyor. AK Parti öyle büyük bir parti ki yüzde 41'le dahi tatmin olmayan bir parti. Öbürü bayram yapıyor. Dünyada 3 dönem iktidarda olup da tekrar birinci parti olan hiçbir parti yok. Bu AK Parti'nin büyük başarısıdır. Çalışacağız, gayret edeceğiz, koalisyon gerekiyorsa koalisyon ama netice alınamazsa yapılacak husus yeniden seçimdir, erken seçim değil yeniden seçimdir. Biz her türlü imkanı deneyeceğiz."

Eroğlu, İzmir'de AK Parti'nin oy oranının düşmesine ilişkin soru üzerine de "CHP, MHP, HDP, Paralel Yapı gibi bütün cephelere karşı mücadele ettiklerini, ciddi bir algı yönetimi yapıldığını" kaydetti. CHP'nin İzmir'de, genel başkanın bu kentten aday olmasına rağmen milletvekili sayısının azaldığını belirten Eroğlu, "Onlar da kendi muhasebesini yaparsa iyi olur" dedi.

İzmirliye yaptıkları, yapacakları işleri anlatmak için yeterli zaman olmadığını söyleyen Eroğlu, şunları anlattı:

"Sahada çalışan tek parti AK Parti'dir. Ben şunu hazmedemiyorum: CHP'nin kalkıp da kim söyledi bilmiyorum, 'Çuval koysak kazanırız' şeklindeki anlayışını asla kabul edemiyorum. Biz İzmirlileri kucakladık. 2019 yılına kadar ne yapacağımızı kitap olarak tek tek anlattık. CHP Genel Başkanı İzmir'den adaydı. Onlardan İzmir'le ilgili bir proje, 'Şunu şöyle yapacağız' dediklerini duydunuz mu? İzmir'e ne vadetti, ne söyledi? İzmirlinin bunu mutlaka değerlendirmesini talep ediyorum."

Muhalefetin "Bunlar gelirse yaşam tarzına müdahale eder" şeklinde algı oluşturduğunu vurgulayan Eroğlu, "Biz 13 yıldır hiçbir yerde müdahale etmemişiz. Biz isteyen istediği şekilde yaşasın, fikrini söyleyebilsin diye geldik" değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e de rahmet diledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Haber Ara