Dolar

32,4453

Euro

34,7215

Altın

2.439,12

Bist

9.915,62

Onur Nizamoğlu: Abdullah Avcı'nın takıma tekrardan bir kazanma alışkanlığı...

Trabzonspor'un kendi sahasında Kayserispor'la 1-1 berabere kaldığı maçı Onur Nizamoğlu Timetürk'e değerlendirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-06 23:28:02

Onur Nizamoğlu: Abdullah Avcı'nın takıma tekrardan bir kazanma alışkanlığı...

Trabzonspor'u yakından takip eden spor yorumcusu Onur Nizamoğlu 1-1 sona eren Kayserispor maçını Timetürk'e değerlendirdi.

Sivasspor deplasmanındaki “hayal kırıklığı” oyundan sonra Kayserispor'u ağırladı. Trabzonspor. 11 üzerinde, hem eksikler ile zorunlu, hem de Abdullah Hoca'nın seçimiyle bazı değişiklikler vardı. Hocanın özellikle Yunus Mallı ısrarından dönmesi, bu konuda inat etmemesi çok önemli bir detay kanaatimce.

Zira Yunus'un kalitesi bilinse de fiziki durumunun çokça yetersiz oluşu, ona zarar vermekle birlikte takımın sırtına da fazladan yüktü.

Öte taraftan Yunus'un yerine Flavio tercihi sahada kendini, siyahlar içindeki tek bir beyaz kadar belli etti. Topsuz koşuları, ön alandaki preste ciddi görev üstlenmesi, orta sahaya dinamizmini katması gibi belli standartlarda sorunsuz yaptığı işlerle takım arkadaşlarına, özellikle Bakasetas'a saha içerisinde sağladığı konfor alanı, neden sahada olmalı sorularına bizzat cevap verdi.

Maça çabuk başlayan taraf Kayserispor'du. Trabzonspor savunmasındaki bir anlık bireysel hatayı da değerlendirerek erken bir gol buldular. Golden sonra ise neredeyse oyunu tamamıyla eline alan, istediği gibi yönlendiren bir Trabzonspor vardı. Nitekim birkaç denemenin ardından Nwakaeme'nin zekâsının Bakasetas'ın bitiriciliği ile buluştuğu anda beraberliği yakaladı.

İkinci yarıya Hamza Hamzaoğlu değişiklikler ile başladı ve Kayserispor'u ilk yarıdaki 4-4-2 düzeninden 4-1-4-1 düzenine geçirdi. Bu hamle Trabzonspor'a sorun yaratmadı gibi görünse de oyunun temposunun ayarlanamamasına sebebiyet vermekle birlikte pas trafiğinin yavaşlığı gibi defoları biraz daha ön plana çıkarttı. Buna karşın Trabzonspor oyunun üstünlüğünü bariz şekilde elinde tutmaya devam ederek pozisyonlara da girdi fakat bu sefer de karşısına Kayserispor'un 18'lik eldiveni Doğan çıktı ve direklerle birlikte geçit vermeyerek takımına çok kıymetli bir puan kazandırdı.

 

''Bazen top da sizi sevmeli''

Bazen maç boyunca girdiğiniz tek pozisyondan golü bularak çıkabileceğiniz gibi girdiğiniz on pozisyondan gol bulamayarak da ayrılabilirsiniz. Bazen top da sizi sevmeli…

Trabzonspor maç boyunca oyunu elinde de tutsa, pozisyonlara da girse genel anlamda hala sezon başındaki transfer politikasının ceremesini çekiyor. Bu ortamda Abdullah Hoca'nın takıma tekrardan bir kazanma alışkanlığı ve özgüven yakalatması, yukarıyı bir kaplanın avını takip etmesi gibi takip etmesi zor. Fakat bugünkü oyunun gelecek adına umutverici olduğunu, Kayserispor'un yeterince etkili olmamasının da payı olduğu şerhini düşerek söyleyebiliriz…

Haber Ara