Dolar

32,4480

Euro

34,7319

Altın

2.435,12

Bist

9.915,62

Önce Nesil Derneği Suriye'ye hava savunma sistemi gönderiyor

Suriye merkezli insani yardım çalışmaları yürüten Öncü Nesil Derneği, Suriye'de Rusya ve İran destekli Suriye rejimine karşı direnen Suriye halkına 'hava savunma sistemi' göndermek için harekete geçti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 21:05:08

Önce Nesil Derneği Suriye'ye hava savunma sistemi gönderiyor

Esed rejiminin Halep'e insani yardımın ulaştırılabildiği tek yol olan Kastillo'yu ele geçirmesi üzerine Halep'te 300 bin Suriyeli kuşatma altında kaldı. 300 bin insana 21 gündür ne gıda, ne de insani yardım ulaştırılamazken, muhalifler de bu kuşatmayı kırmak için harekete geçti. Halep'in güneyindeki operasyonun başlamasıyla muhalif bölgelerdeki camilerden sela verildi. Bunun üzerine Esed ve Rus uçakları da halka yönelik Halep'teki bombardımanı artırdı.

Suriye'nin geleceği olan çocuklar öncülüğünde Halep'te yeni bir “hava savunma sistemi” devreye sokuldu. 3 gündür binlerce lastiğin yakılması sonucunda Esed ve Rus uçaklarının görüş açıları dumanla kaplandığından halka yönelik hedef gözeterek şu an bombardıman yapamıyorlar.

Rusya'nın Suriye'ye silah taşıdığını iddia ettiği Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği de bu süreçte Suriye halkına destek olmak için “Halep'teki Ehli Sünnet Çocuklarına Bir Lastik de Sen Gönder!” sloganıyla harekete geçti. Dikkatleri kuşatılan Halep'e çekmek isteyen Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği “Suriye'ye hava savunma sistemi yolluyoruz” kampanyası başlattı ve lastik dolu bir tırın kısa sürede hazırlanıp gönderileceğini duyurdu. Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği başkanı Yusuf Başer'ın açıklaması şu şekilde:

“Halep'te zalim Esed ve Rus uçakların halka yönelik bombardımanı devam ediyor. Bu bombardımanlar da özellikle Halep'te sivil yerleşim bölgelerini hedef alıyor. Esed ve Rusya'nın amacı ise Muhalifleri destekleyen Suriye halkının katledilmekten bıkıp yurt dışına göç etmesi. Böylelikle Suriye'deki halk direnişinin gücünün azalmasını sağlamak istiyorlar.

Suriye halkı ise Esed ve Rusya'nın bombardımanına rağmen dini ve vatanı için mücadeleyi sürdürüyor. Halkı katleden uçaklara karşı Suriyeli çocukların öncülüğünde yeni bir “hava savunma sistemi” bu hafta kullanılmaya başlandı. Lastik yakan küçük kahramanlar, Esed ve Rusya'nın hava bombardımanını 3 gündür azaltmayı başardı.

Ellerinde hiç bir teknoloji olmayan Halepli çocukların lastik yakma suretiyle uçaklara karşı koymaya çalışması bizi çok etkiledi. Bizde dikkatleri çekmek için böyle bir destek kararı aldık. Sembolik olarak Halep'in fethinde yakılmak üzere bir tır lastik göndereceğiz. Eğer Suriye halkından talep olursa bu çalışmamızı genişleteceğiz. Bir ay önce de Ramazan ayında 11 tır insani yardımı bölgeye ulaştırmıştık. Türkiye halkı daima Halep'in yanında oldu, Allah'ın izniyle bu kuşatma kırılacak ve Halep'in kalbine yardım tırlarımızı göndermeye devam edeceğiz.”

Haber Ara