Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

Okula başlama yaşı gelecek yıl değişecek

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası'nın tamamlandığını söyledi. Selçuk, okula başlama yaşının gelecek yıl değişeceğini de belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-05 12:54:51

Okula başlama yaşı gelecek yıl değişecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Bakan Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Selçuk, eğitim gündemini değerlendirdi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK YASASI TAMAM

"Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık" diyen Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

DERSLERLE İLGİLİ VİDEO KÜTÜPHANESİ OLUŞTURUYORUZ

Selçuk, "Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz. Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP tv üzerinden ya da başka yerden, bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi meselesi olarak görüyoruz." diye konuştu.

DESTEK KURSLARI İYİLEŞTİRİLİYOR

Selçuk, "Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık." dedi.

OKULA BAŞLAMA YAŞI DEĞİŞİYOR

Okula başlama yaşıyla ilgili Selçuk, "Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız." dedi. Selçuk, okul profili adlı çalışmayı 13 Mart'ta açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

HİÇ OKULA GİTMEYENE OKUL ÖNCESİ PAKETİ

Selçuk, "Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor. Bu, idare ya da ceza hukukunun konusu olarak bir takibat sistematiğine tabi tutulacak." açıklamasında bulundu.

ÖĞRETMENLERE YAN ALANLARDA SERTİFİKA VERİLECEK

Selçuk, "Üniversitelerle yaptığımız anlaşmalarla öğretmenlere yan alanlarda sertifikalar vereceğiz. Öğretmenlerimizin açıkta kalması söz konusu değil. Hiçbir öğretmenimizin açıkta kalması söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

OKULLAR ARASINDA FARKINDALIK

Okul profili konusunu açıklayan Selçuk, "Amaç hiçbir okulu birbiriyle yarıştırmak değil sadece kendi ilerlemeleri hususunda bir farkındalık oluşturmak. Bütün okullar iyi ya da kötü derken neye göre iyi ya da kötü, bunun akademik temelini kuruyoruz." dedi.

MERDİVENALTI DERSHANELER TAKİBAT SİSTEMATİĞİNE TABİ TUTULACAK

Merdivenaltı dersaneler konusuna değinen Bakan Selçuk, "Bu, idare ya da ceza hukukunun konusu olarak bir takibat sistematiğine tabi tutulacak." açıklamasında bulundu. Selçuk, hayırseverlerin okullara yaptırdıklarının okulun web sayfasından izlenmesine imkan sağlayacak yazılımın, nisanda hizmete gireceğini bildirdi.

Haber Ara