Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ODTÜ rektöründen mescit sözü

ODTÜ Rektörü Acar da YÖK Başkanı Saraç'a, mescidin büyütülmesi için tadilatın yaklaşık bir ay içerisinde bitirileceği sözünü verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-27 22:15:34

ODTÜ rektöründen mescit sözü

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın talimatıyla, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin kurulan komisyonun, tartışmalara yol açan mescidin tadilatının bitirilmesi ve namaz kılan öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edilen öğrencilere üniversite yönetimi tarafından yapılacak işlemleri yakından takip edeceği bildirildi.

YÖK Başkanı Saraç, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, 23 Aralık'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'ı YÖK'e davet ederek olaylardan duyduğu rahatsızlığı kendisine ilettiğini ifade etmişti. Saraç, aynı paylaşımında, öğrencilerin yerleşkede özgür ve rahat bir ortamda ibadet edebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması talimatını verdiğini ve konuyu yerinde incelemeleri için YÖK Genel Kurulu üyelerini görevlendirdiğini de açıklamıştı.

YÖK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ODTÜ Rektörü Acar, bu görüşmede YÖK Başkanı Saraç'a olaylara ilişkin bilgi verip, tartışmalara yol açan mescidin büyütülmesi için tadilatın yaklaşık bir ay içerisinde bitirileceği sözünü verdi.

Haber Ara