Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Obama, Trump'un 'zaferini' yorumladı

ABD Başkanı Barack Obama, Trump'ın zaferine ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 20:41:40

Obama, Trump'un 'zaferini' yorumladı

Obama'nın açıklamalarından satır başları;

Başkanlık ve başkan yardımcılığı bizden çok büyük olgular. Başarılı bir geçiş olmasını istiyoruz. Birlik olup ülkeyi yönetmek istiyoruz çünkü. Barışçıl bir geçişi sağlamak demokrasimizin temellerinden.

Daha fazla gurur duyamazdım Clinton'dan. Pek çok Amerikalı da onu hayranlıkla izliyor. Ülkedeki kız çocuklarına siyasette daha büyük seviyelere gelinebileceğini gösterdi.

Hepimiz ülke için en iyisini istiyoruz. Bir birlik hissi ülkenin ihtiyacı olan, aynı zamanda kurumlara, yaşam biçimimiz saygı, hukukun üstünlüğüne olan saygı. Bugüm ekibimize şunu söyledim; Başınızı dik tutun. Belki çok daha fazla takdir kazanmadan, gözle görülmeyen alanlarda çalışarak hizmet anlayışına yönelik çalışma sergiledi. Bu seçimde kazanıp kazanmama değil mesele. İstediğimiz bugünkü noktaya gelebilmekti.

Genç insanlara şunu söylemek istiyorum; Cesaretini korumanız lazım. Sakın şüpheci olmayın. Bir fark yaratamayacağınızı düşünmeyin. Ve siyaset böyle bir şey kimi zaman. Kaydersek hatalarımızdan ders çıkartıyoruz. Önemli olan şu, hep ileriye doğru gidiyoruz. 240 senedir bizim ülkemiz böyle ilerledi. Biz sınırları böyle zorladık. Devam etmekte olduğumuz yolculuk devam ediyor olacak. Ben bu işi bayrak koşusuna benzetiyorum.

Haber Ara