Dolar

32,4765

Euro

34,7468

Altın

2.440,01

Bist

9.915,62

Nureddin Zengi direniş grubu, ÖSO’ya katıldı

Suriye'de, Esed rejimine karşı savaşan en güçlü direniş gruplarından Nureddin Zengi hareketi, kendini feshederek, Türkiye’nin destek verdiği, 23 direniş grubunu çatısı altında bulunduran Suriye Ulusal Ordusu'na (ÖSO) katıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-27 10:49:24

Nureddin Zengi direniş grubu, ÖSO’ya katıldı

Suriye'de, Esed rejimine karşı mücadele veren Suriye Ulusal Ordusu (ÖSO), giderek güçleniyor. Suriye'de bir dönem, Halep ve İdlib bölgelerinde Esed rejiminin ordusuna karşı mücadele veren en büyük direniş gruplarından Nureddin Zengi hareketi yaptığı yazılı açıklamada, kendini feshederek, Suriye Ulusal Ordu'suna (ÖSO), katıldığını ilan etti.

Zengi direniş hareketi, Suriye Ulusal Ordu (ÖSO) içerisindeki ‘Feylak el Mecd' adlı yapılanmanın 3. Tugayı'nı teşkil etti. Grup, Esed rejimine karşı savaşmaya devam edecekleri uyarısında bulundu.

Ocak ayının başında Halep'in batı kırsalında El Nusra'nın başını çektiği Heyeti Tahriri El Şam (HTŞ) ile Nureddin Zengi hareketi arasında başlayan çatışmalar bir süre sonra yoğunlaşmıştı.
HTŞ, çatışmaların dördüncü gününde Nureddin Zengi direnil hareketinin elindeki tüm bölgeleri ele geçirmişti.

Türkiye'nin destek verdiği 23 ÖSO grubunun bağlı bulunduğu Ulusal Ordu'ya katılan Nureddin Zengi direniş grubu, Halep, Şam ve İdlib bölgelerinde Esed rejiminin ordusuna karşı etkili saldırılar gerçekleştirmişti.
Suriye'nin Halep bölgesinde 2012 yılında Esed rejiminin ordusuna karşı mücadele etmek için kurulan Nureddin Zengi direniş hareketi, 2017 yılında HTŞ'ye katılmıştı ardından iç çatışmalar nedeniyle HTŞ'den ayrılmıştı.

 

Haber Ara