Dolar

32,4453

Euro

34,7215

Altın

2.439,12

Bist

9.915,62

Nureddin Yıldız Hoca’dan Edirneli gençlere Fatih selamı

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız dün akşam Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda “Ahir Zamanda Genç” olmak başlığıyla bir konferans verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 16:24:08

Nureddin Yıldız Hoca’dan  Edirneli  gençlere Fatih selamı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Edirne'de gerçekleştirilen bu programın davetlisi olarak gelen Nurettin Yıldız'ın, davet edildikten bir süre sonra marjinal sol guruplar tarafından şehre gelmesi engellenmeye çalışılmıştı.

Başlatılan bu isimsiz müdahale sosyal medyaya da taşınmış, iftira ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunulmuştu. Bunun üzerine bir çok sivil toplum kuruluşunu çatsını altına alan Edirne Genç STK'lar Platformu harekete geçti. Edirne'nin en büyük salonlarından birinde dün akşamki programı düzenleyerek Nureddin Yıldız'ı ağırladılar.

4_14

GİRİZGAH: FATİH SULTAN MEHMET

Sözlerine Edirne'de doğan Fatih Sultan Mehmet'i anarak başlayan Nureddin Yıldız “Peygamberimizin (sav) müjdesinin biricik adayı Sultan Fatih'i doğuran Edirne'de bulunduğumu, bu izzeti bu gururu yaşadığımı hissediyorum. Altıyüz senedir bu topraklarda inleyen ezanların özeti olarak Allah'ın selamı ile sizi selamlıyorum” dedi.

1_26

Yıldız, “Bu ümmetin serhaddinde de, İstanbul'unda da, Bağdat'ında da, Mekke ve Medine'sinde de Allah'ın kudreti, azameti bakidir. Bu ümmetin Allah diyen gençleri biiznillah kıyamete kadar Sultan Fatih'in doğduğu ve doğacağı şehirlerin çocukları olarak yaşayacaklardır” diye devam etti.

5_7

 Yıldız şöyle devam etti:

“Bu gün ki internet imkanları, gelişen teknoloji, sosyoloji, psikoloji ve siyasete kadar insanın eline geçen bütün nimetlerin serüvenleri şeytanın gözünden uzak şeyler değildir. Şeytan da bu ayrıcalıklara göre politikalar üretmektedir. Sevgili gençler! Herhangi biriniz, annenizin babanızın çocukları olmaktan önce, bu ümmetin kıyamete kadar iman aşısını devam ettirmek için Allah'ın seçtiği ve arşının gölgesine davet ettiği mübarek bir nesilsiniz. Bir de sizinle Fatih'in doğduğu şehir Edirne buluştuktan sonra siz kanatlarınızla Allah'ın arşına doğru yürüyorsunuz demektir."

"Genç kardeşlerim, genç kızlarım! Ahir zamanda genç olmak demek zor zamanda Allah'tan yana olmak demektir. En zor gününüz olan kıyamet gününde de Allah sizinle olacaktır. Merak etmeyin yılmayın, dökülmeyin, yorulmayın; İstanbul'a fatih gönderen şehirden siz de İstanbul'a, Peygamber (sav)'ın müjdesine doğru yürüyüşe geçin. İstanbul'u isteyen peygamber sizi bekliyor, ümmet sizi bekliyor, insanlık sizi bekliyor.”

Tekbirlerle karşılanan Nureddin Yıldız, tekbir ve teşekkürlerle Edirne'den uğurlandı.

3_22

Haber Ara