Dolar

32,3678

Euro

34,7676

Altın

2.396,79

Bist

10.208,65

Nova isminin anlamı nedir? Nova adı manası ne demek?

Kemal Sunal'ın kızı Ezo Sunal bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ezo Sunal-Ömer Öztüyen çifti bebeklerinin adına Nova ismini verdiler. Bebeklerine Nova adını vermek isteyen vatandaşlar da Nova isminin anlamı nedir? diye araştırmaya başladı. Peki Nova adı manası nedir? Nova'nın anlamı nedir? Nova ismi parlayan yıldız anlamına geliyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-04 15:09:02

Nova isminin anlamı nedir? Nova adı manası ne demek?

Nova ismi son zamanlarda ülkemizde popülaritesi artan isimler arasında. Çocuklarına Nova adını vermek isteyen anne ne babalar da Nova isminin anlamı nedir? diye soruyor. Peki Nova adının anlamı manası nedir? Nova ne anlama geliyor? İşte Nova isminin anlamı ve isim özellikleri...

Kemal Sunal'ın kızı Ezo Sunal'ın bir kızı dünyaya geldi. Bebeğe Nova isminin verildiği açıklandı. Bu haberden sonra Nova isminin anlamı çokça merak edilir oldu. Haberi duyuran merhum Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, "Kemal, bir kız torunumuz daha oldu. Adı Nova... Manası 'parlayan yıldız...' İnşallah ışıl ışıl bir hayatı olsun" ifadelerini kullandı.

NOVA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Nova terimi aslında fiziksel bir anlam barındıran bir terim. Süpernova patlamalarındaki 'nova' ile nova ismi köken olarak aynıdır. Nova bir beyaz cüce üzerinde görülen kataklismik nükleer patlamadır, yıldızın ani ışımasına sebep olur. Latince 'yeni' kelimesinden alınmış, hiç yokken aniden yeni görünen yıldız anlamında kullanılmıştır.

NOVA ADI MANASI NE DEMEK?

TDK'ya göre Nova kelimesinin anlamı ise parlaklığı birdenbire artan, patlamalı değişen yıldızdır.

NOVA HARF ANALİZİ

N | Saf ve temiz kişiliğiniz sayesinde içinizde hiçbir zaman kötülük yok. Sabırlı olmanız ile de dikkatleri üzerinize çekmeyi başarıyorsunuz. Doğal davranışlar sergilemeniz ile de sağlam kalıcı arkadaşlıklar edinmeyi başarıyorsunuz.
O | Dost canlısı ve sevecen kişiliğiniz ile herkese elinizden geldiğince yardım etmek için çaba harcıyorsunuz. Bunun yanında sosyal olmanız sayesinde onlarla vakit geçirmekten sürekli olarak zevk alıyorsunuz.
V | Samimi olmanız ve samimi sohbetler yapmanız, her zaman arkadaşlarınızın ilgisini çekiyor ve bu durumdan hoşlanıyorlar. Doğal olmanız sayesinde herkes sizinle sohbet etmek için sıraya giriyor.
A | Sakin bir kişiliğe sahip olmanız nedeni ile çözüm üretme yeterliliği çok yüksek birisiniz. Bu durum da sizin çevrenizdeki güvenilirliğinizi artırıyor. Kararlarınıza hep saygı duyuluyor.

NOT: Nova ismi kısaca parlayan yıldız anlamındadır. Işık saçan ve umut vadeden anlamına da gelir.

Haber Ara