Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Nihat Genç: İkinci Ergenekon kumpası geliyor

Gazeteci Nihat Genç, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliye edilmesine ilişkin 'İkinci Ergenekon kumpası geliyor' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-05 18:36:33

Nihat Genç: İkinci Ergenekon kumpası geliyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Veryansın TV isimli Youtube kanalına konuk olarak, Gazeteci Erdem Atay'ın sorularını cevaplayan Nihat Genç, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliyesine ilişkin "İkinci Ergenekon kumpası geliyor" dedi.

"TETİKÇİLER 3 YIL YATMADI"

İşte Genç'in açıklamaları:

"Tahliyeleri izliyoruz. Çok büyük bir hayal kırıklığı. Tabi beklediğimiz şeyler. Yeni CHP'yi tanıyorsunuz, Meydanlarda "Nazlı Ilıcak'a hürriyet!" diye bağırıyorlardı. Güya AKP, FETÖ'ye karşıydı. Ama işte gördük: Amirallere, yüksek komutanları 5-6 yıl yatırdılar ama FETÖ'nün operasyon gazetesi olan Taraf'ın Genel Yayın Müdürü'nü, on yıllardır FETÖ'nün tetikçiliğini yapan Nazlı Ilıcak'ı 3 yıl yatıramadılar... Bu bir gerçek. Bakın AKP medyası, Sabah, ATV ses çıkaramıyorlar. Devlet Bahçeli, Sözcü, Halk TV, Aydınlık... Ses yok! Kimse ses çıkarmıyor."

"Türkiye'nin topunu, tüfeğini ordusunu ele geçirmiş, başından aşağı bombalar atmış insanları ve bunların tetikçilerini üç yıl tutamadınız... Öyle ya da böyle, bu adamlar tetikçilik yaptı, operasyon gazetesi çıkardı. Bir şekilde bunları yargılayamadık! Suç kimindir? İktidarındır, Nazlı Ilıcak'a meydanlarda 'burada, burada' diye bağıranlardır..."

"Bu ülkenin şerefiyle oynanmıştır. Milletin yatak odalarına kadar girmişlerdir, Cumhurbaşkanı'nın, mahrem odalarına girmişlerdir, Kozmik odalarına param parça etmişlerdir. Türk ordusunu yüzde doksanıyla tasfiye etmişlerdir. Türk hukukunu param parça etmişlerdir. Memleketten 400 milyar para kaçırmışlardır. Bunların medyadaki kolları da Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan gibilerdir. Memlekette yıkmadık yer bırakmamışlardır. Siz bunların tetikçiliğini yapanları 3 yıl içeride yatıramıyorsunuz."

"İKİNCİ BİR ERGENEKON YAŞANACAK"

"Tayyip Erdoğan bir bağırdı, bir çağırdı... İnsan o kadar bağırdığının tükürüğünü yalar mı? İnlerine girecektin, neredeyse onlar senin inine girecek. Zamanında girdiler, şimdi de girmeye hazırlanıyorlar.

"Akşamdan beri FETÖ hesaplarındaki sevince bir bakın. Bu bir dalga, gelecek. Bir yıl sonra sahne çok daha değişecek. İkinci bir Ergenekon kumpasına benzer şeyler çıkacak. Vatansever insanların üzerine gelecekler. Amerika istiyor çünkü bunu."

"AMERİKA İLE ANLAŞILDI, SERBEST BIRAKMALAR SÜRÜYOR"

Hükümetin IMF ile gizli bir anlaşma yaptığını iddia eden Nihat Genç, salıverilmelerin arkasında bu anlaşmanın olduğunu söyledi.

Genç, şöyle devam etti:

"Ne o Aydınlık, Sözcü, ATV, Halk TV, Hürriyet! Daha düne kadar FETÖ'ye sallıyordunuz! Şimdi barış, özgürlük lafları! AKP'nin içinden de tek bir ses yok... Altı üstü olmayan hürriyet lafları! Nazlı Ilıcak çıkınca hürriyet olacakmış."

Haber Ara