Dolar

32,4433

Euro

34,7635

Altın

2.440,99

Bist

9.915,62

Netanyahu seçim kampanyasında gazetecileri hedef gösterdi

İsrail’de yapılacak erken seçimlere hazırlanan Netanyahu, billboardlarda afişler nedeniyle tepki topladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-22 12:59:22

Netanyahu seçim kampanyasında gazetecileri hedef gösterdi

Tel Aviv'deki otobanlarda yer alan billboardlardaki seçim kampanyası afişlerinde gazetecilerin fotoğraflarının kullanıldığı görüldü.

İsrail kanalı Hadashot TV, otobanlardaki afişlerin Likud logolu olduğunu ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun seçim kampanyasının bir parçası olduğunu açıkladı.

“ONLAR DEĞİL SİZ KARAR VERECEKSİNİZ!”

Gazetecilerin resimlerini kullanan afişte "Onlar değil siz karar vereceksiniz!" yazıyor.

Söz konusu gazetecilerin Netanyahu hakkındaki yolsuzluk haberleri yapan tanınmış gazeteciler oldukları biliniyor.

​Netanyahu daha önce yaptığı konuşmalarda hali hazırda "Seçim sonuçlarına solcu aktivistler değil halk karar verecek" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

DxLDQQ2W0AAfLA2

“KAYBEDERSE HAPSE GİRECEK”

Ülkedeki Netanyahu muhalifleri başbakanın iktidarı kaybetmesi halinde hakkındaki iddialar ve soruşturmalar kapsamında hapse gireceğini ileri sürüyor.

Başbakan Netanyahu liderliğindeki koalisyon partilerinin başkanları 25 Aralık'ta erken seçim kararı almıştı.

Koalisyon partileri tarafından yayımlanan ortak bildiride, İsrail'de gelecek yıl kasım ayında yapılması planlanan genel seçimlerin nisan ayına alındığı bildirilmiş, İsrail basını erken seçimin 9 Nisan'da yapılacağını yazmıştı.

Hakkındaki 4 ayrı yolsuzluk soruşturması kapsamındaki en az 10 kez ifade veren Netanyahu'ya, "İş adamlarından pahalı hediyeler aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı, Almanya'dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı ve kendisi ile ailesi lehine haberlere yer verilmesi karşılığında Bezeq şirketine 276 milyon dolar değerinde mali imtiyaz sağlandığı" suçlamaları yöneltiliyor.

Haber Ara