Dolar

32,4614

Euro

34,7255

Altın

2.436,74

Bist

9.915,62

Netanyahu: Gazze'ye abluka sürecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile yapılan anlaşma sonrası İsrail'in Gazze'ye denizden ablukasının devam edeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 13:28:32

Netanyahu: Gazze'ye abluka sürecek

TİEMTURK I HABER MERKEZİ

Türkiye-İsrail normalleşmesi için kameralar karşısına geçen binali Yıldırım ile aynı anda Roma'da basın açıklamasına başlayan Netanyahu "ablukanın kalkmayacağını" söyledi.

Binyamin Netanyahu "Türkiye ile anlaşmamız sonrasında da İsrail'in Gazze'ye uyguladığı deniz ablukası devam edecek" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'A SORULDU

Netanyahu'nun bu sözleri Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu. Gazetecilerin, “Bu mutabakat, İsrail gazının Avrupa'ya taşınmasını da içeriyor mu?” ve “Netanyahu ‘Gazze ablukası denizden devam edecek' diyor ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorularına, "Biz ilişkilerin normale dönüştürülmesini konuşuyoruz. Bir kere normalleşme başlasın, hangi konuda ne kadar işbirliği yapacağımız iki ülkenin gayretleriyle ilişkili. Olay Gazze'deki kardeşlerimize ulaşmaktır. Olayı böyle görmek lazım" diye yanıt verdi.

İSRAİL'İN KAZANIMLARI NE OLACAK?

Sabah Gazetesi Dış Haberler Müdürü Taha Kılınç, varılan anlaşma ile ilgili sosyal medya hesabından "tarafların kazançları ne olacak" konulu bir yazı paylaştı. Buna göre İsrail'in kazanımları şu şekilde sıralandı:

1- Gazze'ye malzeme giriş-çıkışında Aşdod Limanı aktif olarak kullanılacağından, Gazze üzerindeki denetim sürecek.
2- İsrailli komutanlar ve diğer yetkililerle ilgili Türkiye mahkemelerindeki dava ve adlî takip süreçleri sona erecek.
3- Akdeniz'deki doğalgaz üretimi, Türkiye üzerinden Avrupa'ya açılabilecek. İsrail, anlaşmanın ekonomik boyutunu çok önemsiyor.

 

Haber Ara