Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Nefis ile mücadelede amel ölçümüz nasıl olmalıdır?

Nefisle olan mücadelemiz, yapmamız gerekeni öğrendiğimizde amel etmekteki ölçümüz nasıl olmalıdır?

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 18:37:10

Nefis ile mücadelede amel ölçümüz nasıl olmalıdır?

Nefis ile mücadele etmenin zorluğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Peki imanımızı zedelememek adına, yapılması gerekeni uygularken nelere dikkat etmeliyiz?

Nureddin Yıldız hoca, 'nefis ile mücadele' ile ilgili kendisine gelen soruya şu şekilde cevap verdi:

Hayatı mü'mince yaşama emelimiz, hayat boyu sürecek mücadelemizin adıdır. Bir aya veya bir yıla sıkıştırılmış dindarlık eğitimi bir tür tuzak olabilir. Böyle düşünmeyin; bunun yerine beş vakit namazın bir güne yayılmış haline ‘namaz kılma görevimiz' dediğiniz gibi, Allah Teâlâ'nın emir ve yasaklarını hayatınıza yerleştirme görevinin bütününe de dini yaşama adını verin. Bir gün heyecanlı, ertesi gün sönük geçen dindarlığınızı da nabzınızın atışı gibi algılamaya çalışın. 

Nefis ile ilgili özellikle şu ilkelerden yol alınmalıdır:

A- İmanınızı korumayı esas göreviniz bilin. Ölün dirilin, tekrar ölün dirilin ama imanınızı zedelemeyin, zedeleyebilecek ortam ve davranışlardan uzak durun.

B- Allah'ın haramları olarak bildiğiniz şeylerden uzak kalmayı, Mü'min olarak kalmanın temel şartlarından biri diye bilin, tatbik edin. Haram ve siz bir araya gelmez ilkesi ile yaşamı gaye edinin.

C- Allah'ın farzları olarak önünüzde duran hususlardan taviz vermeyin. Eksik kalan her farz sizin için yapınızdaki eksik tuğla niteliğinde olsun,

D- Sosyal kimliğinizi iyi doldurun. Başta ebeveyniniz olmak üzere insanların üzerinizde hakkı kalmasın.

E- İşsiz olmayın. Emekliliği değil, YAŞADIKÇA ÇALIŞIYOR OLMAYI ilke ve gaye edinin.

F- Eşinizle bir İSLAM MEDENİYETİ kurmayı arzulayın. Bunun için aileniz olsun. Bunun için bütçeniz olsun. Bunun için yaşayın. En azından evinizi bunun için canlı tutun.

G- Dua başta olmak üzere, zikir ve benzeri faaliyetleriniz sizi canlı tutacaktır bunu unutmayın. Sabırlı olun, Allah'a tevekkülünüz tam olsun. Allah'a emanet olun.

Haber Ara