Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi'nin referandumda 'hayır' oyu kullanma kararına ilişkin, 'Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor ama ben Saadet'e gönül vermiş kardeşlerimi tefrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 16:16:07

'Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki toplu açılış töreninde konuştu, konuşmasının önemli bölümünü 16 Nisan referandumuna ayırdı.

Erdoğan, referandumda 'hayır' kararı alan Saadet Partisi ile ilgili ilk kez konuştu, "CHP, HDP, ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor. Ama ben Saadet'e gönül vermiş kardeşlerimi tefrik ediyorum, aynı şekilde MHP içindeki vatansever kardeşlerimi de tefrik ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Büyük Birlik Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, bunun yanında CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu, ayrım noktasıdır. Dikkat edin ve gelin 16 Nisan'da bu reformu gerçekleştirelim. Buradan sesleniyorum; 12 Eylül darbesine madem ki 'Hayır' dediniz, 12 Eylül darbesine 'Hayır' diyenlerin, bugün 'Evet' demesi gerekir. Neden? Çünkü, biz o yanlışı ne yapıyoruz, şimdi düzeltiyoruz. O askeri darbenin yanlışını şimdi düzeltiyoruz."

 

Haber Ara