Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Nasrullah: İsrail’i savaş alanında yok edeceğiz

Hizbullah lideri Hasan Nasrullah, dün yaptığı konuşmada, yine İsrail’i hedef aldı. “İsrail bizden korkuyor ve nedenini biliyor” diyen Nasrullah, “İsrailliler savunma sistemlerine inanmıyorlar ve korkuyorlar ve bu yüzden ABD yapımı savunma sistemleri kurdular. İsrail ordusu bize karşı savaşmaktan korkuyor ve nedenini biliyorlar. Savaş alanında onları yok edeceğiz” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-10 00:55:54

Nasrullah: İsrail’i savaş alanında yok  edeceğiz

 

Hizbullah lideri Hasan Nasrullah, geçen cuma günü Hizbullah'a fon toplamak için kullanılan bir yardım kuruluşu olan İslami Direniş Destek Birliği'nin kuruluşunun 30. yıldönümünde bir konuşma yaptı.
“İsrail'i savaş alanında yok edeceğiz” diyen Nasrullah; İsrail'i ve ABD'yi Hizbullah'a karşı yalnızca savaş alanında değil, aynı zamanda ekonomik düzeyde de Hizbullah'a ağır maddi zarar vermek amacıyla kampanya yürütmekle suçladı.

‘İSRAİL ORDUSU BİZE KARŞI
SAVAŞMAKTAN KORKUYOR'

“İsrailliler savunma sistemlerine inanmıyorlar ve korkuyorlar ve bu yüzden ABD yapımı savunma sistemleri kurdular. İsrail ordusu bize karşı savaşmaktan korkuyor ve nedenini biliyorlar. Savaş alanında onları kıracağız. İsrail Hayom'a göre, hiçbir gelişmiş füze savunma sistemi yardımcı olamayacak "dedi.
Ayrıca, Hizbullah'ın siyasi kanadını yasadışı ilan etme kararını , “Hizbullah'ın İngiltere'deki siyasi kanadının yasaklanması hikayenin sonu olmadığını ve diğer ülkelerin de aynı adımı atacağına inanıyoruz” dedi. İsrail ve ABD'nin savaş alanında bize karşı mağlubiyetleri çeken korkusu ve bu korku onları bizimle ekonomik olarak savaşmaya motive ediyor. ”

DÜNYADAKİ MÜSLÜMANLARI, İSLAMİ
DİRENİŞE BAĞIŞ YAPMAYA ÇAĞIRDI

NasrUllah, dünyadaki Müslümanları İslami Direniş Destek Birliğine bağış yapmaya devam etmeye çağırdı ve “Hizbullah ekonomik bir savaş içindeler. Bizi terör listesine sokuyorlar ve bize karşı cezai önlemler alıyorlar, ama biz güçlüüz ve kıracağız egemenliğimizi tehdit eden herhangi bir kişi… Halklarımızı ve milletlerimizi savunmaktan gururlu ve kararlıyız… Hizbullah'ın savaştığı bu ekonomik savaş sadece bize karşı değil, aynı zamanda İran'a ve Suriye'ye de yöneliktir - Amerika ve İsrail'le müttefikleri ekonomik savaşla başarmaya çalışıyorlar. ”

Hizbullah lideri Nasrullah geçen ocak ayında, İsrail'in Kuzey Kalkanı Operasyonu'nuna rağmen Hizbullah askerlerinin İsrail topraklarına tünel kazmaya devam edeceğine dair söz verdiği bir televizyon röportajından sonra uzun süre sessiz kaldı.

‘NASRULLAH HASTA' YALANI!

Nasrullah'ın karakteristik olarak uzun süren sessizliği, arkasındaki neden hakkında spekülasyonlara neden oldu. Lübnan medyasında bir noktada Nasrullah'ın bariz bir kalp krizinden sonra hastaneye kaldırıldığı ve bazılarının da kanserle mücadele ettiğini iddia ettiği bildirildi.
Ancak Nasrullah'ın hasta olduğunu bildiren, böyle bir iddiaya "yeni yılın en büyük yalanı" diyen İran Parlamentosu Başkanı Ali Larijani'nin asistanı olan Hüseyin Amirabdollahyan tarafından reddedildi .

Haber Ara