Dolar

32,4423

Euro

34,7619

Altın

2.438,13

Bist

9.915,62

Nasrallah'tan İsrail'e tehdit

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, İsrail'e seslenerek, 'Eğer siz, olası bir savaşta 1 buçuk milyon Lübnanlıyı yerinden etmekle tehdit ediyorsanız, direniş de sizi, milyonlarca İsrailliyi yerinden etmekle tehdit ediyor' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 09:24:52

Nasrallah'tan İsrail'e tehdit

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a karşı bir saldırı yapması durumunda, "misliyle" cevap vereceklerini belirterek, "Eğer siz, olası bir savaşta 1 buçuk milyon Lübnanlıyı yerinden etmekle tehdit ediyorsanız, direniş de sizi, milyonlarca İsrailliyi yerinden etmekle tehdit ediyor" dedi.

Nasrallah, örgüte bağlı "İmam Mehdi İzcileri" adlı izci grubuna telekonferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, İsrail basınında, üst düzey bir askeri komutana dayandırılarak yapılan, "Hizbullah'la yapacağımız olası bir savaşta, güney Lübnan'da yaşayan 1 milyon Lübnanlıyı bölgeden tahliye ederiz" açıklamasına yanıt verdi.

Nasrallah, "İsrail, Lübnan'a yönelik tehditlerde bulunuyor. Sürekli yakıp yıkacağını, insanları göç etmek zorunda bırakacağını söylüyor. İçeride kendini ispatlamaya çalışan İsrail ordusu, şimdi de bizi tehdit ediyor. İsrail'in zarar görmeden bize zarar verdiği dönem 2006 Savaşı'nda bitti. Eğer siz, olası bir savaşta 1 buçuk milyon Lübnanlıyı yerinden etmekle tehdit ediyorsanız, direniş de sizi, milyonlarca İsrailliyi yerinden etmekle tehdit ediyor. Sanmayın ki, (Suriye'deki) Kalamun, Arsal kırsalı ile meşgulüz. İsrail'le mücadelemiz hiçbir zaman ikinci planda olmamıştır" ifadelerini kullandı.

"Asla hiçbir Hizbullah yetkilisi, Arsal'a girmek niyetinde olduğumuzu söylemedi"

Örgütün, Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasına girmek istediği yönündeki iddialara da cevap veren Nasrallah, "(Lübnan'daki) Arsal ve (Suriye'deki) Arsal (Kalamun) kırsalı arasındaki farkı hep açıkça söyledik. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum ki, asla hiçbir Hizbullah yetkilisi, Arsal'a girmek yönünde bir planımızın olduğunu söylemedi. O bölge, Lübnan ordusunun sorumluluğunda" şeklinde konuştu.

Nasrallah'ın, Lübnan ordusunun, Suriye sınırındaki Arsal'da harekete geçmemesi halinde örgütün, "üzerine düşeni yapacağı" açıklaması üzerine, Suriye rejimi karşıtı Müstakbel Hareketi'nden gelen, "Hizbullah, Arsal'ı işgal edecek" tepkilerine ise, "Biz işgalciler değil, direnişçi ve kurtarıcılarız" ifadesiyle cevap verdi.

Nasrallah, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazıları, (Lübnan'daki) Arsal'da savaş olduğuna dair iddialarda bulundu. Bu, onların şeytanca akıllarının ürettikleri şeylerdi. Lübnan'da hiçbir şekilde savaş istemeyen, bütün hassas dengeleri gözeten insanlar olarak, bu çirkin ithamlara göz yumamayız. Arsal'ın yakınlarına bile girmek gibi bir planımız yok. O bölge Lübnan ordusunun kontrolündedir. Son günlerde elde ettiğimiz başarılar, Lübnan ordusunun da işini kolaylaştıracak, ileriye dönük atacakları adımlarda yol gösterici olacaktır."

"Suriye'deki Arsal kırsalında, kilometrelerce alan teröristlerden kurtarıldı"

Lübnan sınırındaki Suriye topraklarında, son günlerde "büyük" kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Nasrallah, "Kalamun, Hizbullah'a mezar olacak diye açıklamalar yapılıyordu. O bölgede, El-Kaide uzantılı Nusra Cephesi'ne büyük dersler verdik. Aynı şekilde, Flita kırsalında büyük bir ilerleme kat edildi. Arsal kırsalında, kilometrelerce alan teröristlerden kurtarıldı" dedi.

DAEŞ'e, Suriye muhalefetini etkisizleştirmek için İran, Hizbullah ve Beşşar Esed'ın destek verdiği yönündeki iddialara karşı Nasrallah, şöyle konuştu:

"Birçok basın yayın organında, DAEŞ'in arkasında İran var iddiaları ortaya atıldı. İran, İslam coğrafyasına değer vermemek, sadece Şii'lere destek olmak gibi akıl dışı iddialarla itham edildi. Hiçbir delil olmadan, akıl ve mantığa aykırı bu yorumlar, neye dayanılarak yapılıyor? Sizi biraz güldürmek için yazılan bazı makalelerden bahsedeyim, DAEŞ'i tesis etmek için Hizbullah, İran ve Suriye'nin toplantı yaptığı, parasal destek verdiği gibi saçmalıklar yazıldı. DAEŞ, El- Kaide'nin bir uzantısıdır."

Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik operasyonlarını da kınayan Nasrallah, "Suudi Arabistan, kendisine yöneltilen her türlü eleştiriyi, tehdit ve istihbaratını kullanarak bastırıyor. Eğer haklıysan neden korkuyorsun? Bütün devletler seni desteklerken, karşı çıkan birkaç ülkeden mi korkuyorsun? Bu, senin gücünün değil, korkunun göstergesi. Öldürdü, katletti, yok etti. Çocukları kadınları öldürmek güç gösterisi değildir" diye konuştu.

Haber Ara