Dolar

32,4432

Euro

34,7490

Altın

2.439,32

Bist

9.915,62

Nasrallah'tan Bağımsız Sünni Vekiller açıklaması

Nasrallah yayımladığı televizyon açıklamasında, 'bağımsız Sünni vekillerin' hükümette temsiliyetini istediklerini ifade etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-11 08:43:10

Nasrallah'tan Bağımsız Sünni Vekiller açıklaması

"Hariri bize 8 Mart bloğundan Sünni herhangi bir bakanın hükümette temsiliyetine karşı olduklarını iletti. Buna karşılık biz de bakanlarımızın isimlerini göndermeyeceğimizi söyledik. En başından beri tavrımız net" diyen Nasrallah, "Lübnanlılardan büyük bir kesimi temsil eden Sünni vekillerin hükümette temsiliyet hakkı vardır. Biz de onların yanında duruyoruz" ifadesini kullandı.

Nasrallah, "bağımsız Sünni vekillerin" temsiliyeti meselesine İran ve Suriye konularının karıştırılmasını da kınayarak, bunların "boş sözler" olduğunu savundu.

Geçen mayıs ayında yapılan genel seçimlerde Şiilerin çoğunlukta olduğu bölgelerde Şii Emel Hareketi ve Hizbullah'ın desteğini alarak meclise giren Faysal Ömer Karami, Cihad es-Samad, El-Velid Sukkeriye, Abdurrahim Murad, Kasım Haşim ve Adnan Trablusi isimli 6 Sünni milletvekilinin yeni hükümetteki temsiliyet ısrarı ve Hizbullah'ın bu vekillerden yana tavır alması Lübnan'daki hükümet kurma çalışmalarını kilitliyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Siyasi Danışmanı El-Hac Hüseyin Halil, önceki haftalarda başkent Beyrut'taki ofisinde bahsi geçen 6 Sünni vekille gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "yeni kabinede bağımsız Sünni vekillerin de bulunması gerektiğini" ifade etmişti.

Sputnik

Haber Ara