Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Nasrallah: IŞİD'in yenilgisi Netenyahu'yu ağlattı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, IŞİD’in Suriye’de aldığı yenilgilerin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkilileri üzdüğünü söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-02 14:29:35

Nasrallah: IŞİD'in yenilgisi Netenyahu'yu ağlattı

TİMETÜRK | ÇEVİRİ

Hizbullah Genel Sekreteri, konuşmasında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya yüklenirken, örgütün Irak ve Suriye'de "İran öncülüğündeki güçler" olarak adlandırdığı yapı tarafından yenilgiye uğratıldığını söyledi.

Nasrallah, IŞİD'e karşı zafer kazandıkları ilan eden konuşmasında "IŞİD bölgemizi, ordumuzu ve kurumlarımızı yok edip ABD ve İsrail'e vermek için oluşturuldu. Ama İsrail'in planları tutmadı ve bugün IŞİD'in teslim olmasına ağlayanlar Netanyahu ve diğer üst düzey İsrailli yetkililerdir." ifadelerini kullandı.

"İŞGAL VE HEGEMONYA KURUMU"

Nasrallah, konuşmasında İsrail'i "işgal ve hegemonya kurumu" olarak tanımlarken, Hizbullah savaşçılarının "Lübnan Vadisi'ne yönelik tehdit oluşturan sınırdaki bütün teröristlerin ortadan kaldırıldığını" iddia etti.

"SURİYE SAVAŞI BİR İSRAİL-AMERİKAN KOMPLOSU"

Hizbullah militanları, Suriye'deki savaşın İran öncülüğündeki ekseni zayıflatmayı amaçlayan bir İsrail ve Amerika komplosu olduğuna inanıyor. İsrail'in Lübnan'ı işgal ettiği 1980'lerdeki kuruluşundan beri Batı tarafından terörist kategorisinde değerlendirilen örgüt, son 5 yılda gücünü artırdı. Hizbullah, 50.000 savaşçısıyla Suriye, Irak ve Yemen'deki çatışmaları İran lehine çevirmek için elinden geleni yapıyor.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara