Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

NASA çalışanı profesörün iddiası: Uzaylıların, dünyayı ziyaret etmeleri mümkün

Üst düzey bir NASA çalışanı Prof. Colombano, ‘minik süper zeki’ uzaylıların dünyayı ziyaret etmelerinin mümkün olduğunu, hatta dünyayı ziyaret etmiş olabileceklerini belirterek, uzaylıların beklediğimizden tamamen farklı görünebileceklerini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 15:28:38

NASA çalışanı profesörün iddiası: Uzaylıların, dünyayı ziyaret etmeleri mümkün

NINTCHDBPICT000386764719

Üst düzey bir NASA çalışanı Prof. Colombano, ‘minik süper zeki' uzaylıların dünyayı ziyaret etmelerinin mümkün olduğunu hatta dünyayı ziyaret etmiş olabileceklerini belirterek, uzaylıların beklediğimizden tamamen farklı görünebileceklerini söyledi.

UFO gözlemlerinin açıklanamayacağı veya reddedilemeyeceğini de belirten Nasa bilim uzmanı, bilim insanlarının, yabancı ziyaretçilerin dünyaya ziyaret olasılığı hakkında daha açık fikirli olmaları gerektiğini söyledi.

NASA uzun zamandır uzaylılar olarak bilinen "dünya dışı istihbarat arayışı" olan SETI'ye yatırım yapıyor.

Ve SETI hakkında yakın zamanda yayınlanan bir gazetede, Profesör Silvano P. Colombano, uzaylılıların bizi daha önce ziyaret etmiş olabileceğini öne sürdü.

alien-main

Nasa'nın California'daki Ames Araştırma Merkezi'nde görevli Prof. Colombano, uzaylıların beklediğimizden çok farklı görünebileceğini ve büyük mesafelere seyahat edebileceklerini belirterek, “Ancak uzaylıların makyajlarını veya teknolojilerini anlayamıyoruz. Bizim gibi karbon bazlı organizmalar tarafından üretilemeyebileceğine dikkat çekmek istiyorum" dedi

Profesör Colombano'ya göre, bilim insanları modern insan teknolojisi ile çok meşguller. Bunun, Dünya'dan daha eski gezegenlerde yaşayan uzaylıların üretebileceği teknolojiyi hayal etmemizi zorlaştırdığını söylüyor.

“Şu an yıldızlar arası seyahat imkansız ya da pek olası değil" değil diyen Prof. Colombano, "Medeniyetimizdeki teknolojik gelişmenin sadece 10.000 yıl önce başladığını ve sadece son 500 yılda bilimsel metodolojilerin yükselişini gördüğünü düşünürsek, önümüzdeki bin yıl için bile teknolojik evrimi tahmin etmede gerçek bir sorun yaşayabileceğimizi tahmin edebiliriz" dedi.

SETI Araştırmalarına Yönelik Yeni Varsayımlar başlıklı makalesinde, Profesör Colombano, Kepler uzay teleskobu tarafından Dünya benzeri gezegenlerin son keşiflerinin umut verdiğini söyledi. Bunun NASA'yı "dikkatimizi belirli gezegen sistemlerinde yaşam ve teknoloji belirtilerini tespit etmeye odaklamaya" yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

191206-Axe-Icy-moon-aliens-tease_n3gr0m

Haber Ara